Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Pascu conducea cu o viteză de peste 102 de kilometri pe oră în momentul accidentului din 2 Mai. Tânărul și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Vlad Pascu conducea cu o viteză de peste 102 de kilometri pe oră în momentul accidentului din 2 Mai. Tânărul și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

familia pascu
Vlad Pascu conducea cu o viteză de peste 102 de kilometri pe oră în momentul accidentului din 2 Mai. Tânărul și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri. Iată detaliile!

Vlad Pascu și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au adus acuzații împotriva lui Vlad Pascu și a părinților săi, Miruna și Mihail Pascu, într-un caz de trafic de droguri distinct față de ancheta în care tânărul de 19 ani este suspectat de uciderea a doi tineri în 2 Mai.”

Vald Pascu, tânărul care s-a urcat la volan sub influența drogurilor și a cauzat moartea a doi studenți în stațiunea 2 Mai, a fost adus în instanță de către DIICOT. Cazul lui Vlad Pascu va fi judecat la Tribunalul București. În prezent, el se află în detenție preventivă la Constanța, fiind acuzat de omucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor interzise și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea autorităților de poliție. Toate acestea s-au întâmplat în momentul în care, fiind sub influența drogurilor, Vlad Pascu a provocat accidentul în care au murit cei doi tineri în 2 Mai.

De asemenea, tânărul este supus anchetei DIICOT pentru deținerea de droguri de risc în scop personal, trafic de droguri de mare risc și furnizarea de locuință pentru consumul ilicit de droguri:

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT, relatează RTV. 

Miruna Pascu, în arest preventiv

De asemenea, mama tânărului, Miruna Pascu, se află în în arest preventiv, fiind suspectată că ar fi încercat să influențeze declarațiile unor martori în cazul accidentului din 2 Mai, în care fiul ei este cercetat.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat, inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunile de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, spune DIICOT, relatează sursa citată. 

Mihai Pascu, tatăl tânărului șofer drogat, este sub control judiciar după ce a intrat în coliziune cu mai mulți jurnaliști în fața sediului DIICOT.

Vlad Pascu conducea cu o viteză de peste 102 de kilometri pe oră în momentul accidentului din 2 Mai

Vlad Pascu conducea cu o viteză de peste 102 de kilometri pe oră atunci când, sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, conform concluziilor expertizei efectuate în cazul de la 2 Mai:

„Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/ ora la momentul impactului cu victimele.

Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la față locului având percepția că dacă nu are nicio mașînă în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba această și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea.

Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor.

Mai arată expertiză că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afară părții carosabile”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei, fata de 20 de ani ucisă de Vlad Pascu în accident, potrivit aceleași surse.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: