Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Pascu nu scapă de închisoare. Ce decizie a luat instanța după ce a cerut să fie judecat la domiciliu

Vlad Pascu nu scapă de închisoare. Ce decizie a luat instanța după ce a cerut să fie judecat la domiciliu

Vlad Pascu, implicat în accidentul de la 2 Mai, nu primește permisiunea de a sta acasă în așteptarea judecății. Tribunalul Constanța a respins cererea inculpatului pentru arest la domiciliu. Decizia instanței, dată marți, 16 aprilie, vine după ce mai mulți tineri au protestat în fața tribunalului, cerând dreptate pentru victime.

În urma contestației formulată de Vlad Pascu împotriva deciziei Judecătoriei Mangalia, Tribunalul Constanța a analizat cazul. Minuta instanței a fost clară în respingerea cererii lui Vlad Pascu, considerând-o neîntemeiată conform prevederilor legale. Decizia este definitivă.

Avocatul lui Vlad Pascu, Alin Trandafirescu, a susținut că a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, argumentând că opt luni petrecute în detenție sunt suficiente. Totuși, instanța a decis altfel.

“S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv. Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive”, a declarat apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Alin Trandafirescu, la ieşirea de la instanţă.

Avocatul și ar fi dorit prezența lui Vlad Pascu în sala de judecată

Deși avocatul a recunoscut că prefera prezența lui Vlad Pascu în sala de judecată, acesta a menționat că decizia de a-l prezenta prin videoconferință ar fi fost luată pentru a evita eventuale incidente în contextul mediatizării excesive a cazului și a amenințărilor formulate de părțile civile.

“S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă. Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu. Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă”, a mai afirmat avocatul Alin Trandafirescu.

Mai mulți tineri au protestat în fața Tribunalului din Constanţa

Protestele în fața instanței au fost numeroase, mai ales din partea tinerilor și a studenților la Facultatea de Drept. Ei au cerut dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai și au exprimat nemulțumirea față de situația juridică a lui Vlad Pascu.

Dosarul lui Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența substanțelor psihoactive. Accidentul a avut loc în august 2023, când Vlad Pascu, sub influența mai multor substanțe interzise, a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, soldându-se cu moartea a doi tineri și rănirea altora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: