Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Pascu rămâne în arest încă 30 de zile: Tribunalul Constanța respinge cererea de arest la domiciliu

Vlad Pascu rămâne în arest încă 30 de zile: Tribunalul Constanța respinge cererea de arest la domiciliu

Vlad Pascu rămâne în arest încă 30 de zile: Tribunalul Constanța respinge cererea de arest la domiciliu

Vlad Pascu, implicat în tragicul accident rutier de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor trei, va continua să fie deținut în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Tribunalul Constanța a respins cererea sa de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, menținând astfel hotărârea Judecătoriei Mangalia de săptămâna trecută.

Decizia Tribunalului Constanța

Hotărârea Tribunalului Constanța este definitivă și se bazează pe gravitatea faptelor și riscul pe care Pascu îl reprezintă pentru societate.

„În baza art. 4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p. în referire la art. 206 C.p.p. și art. 242 alin. 2 C.p.p., respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, împotriva încheierii din data de 31.05.2024, pronunțată în dosarul nr. 4989/254/2023/a13 al Judecătoriei Mangalia. În baza art. 275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad, la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în minuta Tribunalului Constanța.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localității 2 Mai. În jurul orei 5:25, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, provocând moartea a doi tineri și rănirea altor trei. Incidentul a șocat opinia publică și a subliniat pericolele conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor interzise.

Decizia de a menține arestul preventiv reflectă importanța asigurării bunei desfășurări a procesului și a prevenirii unor eventuale noi incidente. Tribunalul a apreciat că gravitatea faptelor comise de Vlad Pascu și riscul pe care acesta îl reprezintă justifică măsura arestului preventiv. Aceasta subliniază angajamentul autorităților de a trata cu maximă seriozitate infracțiunile rutiere comise sub influența drogurilor și de a asigura justiția pentru victime și familiile acestora.

Reacții și consecințe

Cazul lui Vlad Pascu continuă să fie urmărit cu atenție de public și mass-media, evidențiind nevoia de măsuri stricte împotriva conducătorilor auto care pun în pericol viețile altora. Decizia Tribunalului Constanța este văzută ca un pas necesar pentru a transmite un mesaj clar despre consecințele grave ale conducerii sub influența drogurilor și despre importanța respectării legii.

În paralel, cazul a generat și alte controverse, cum ar fi situația judecătoarei Ancuţa Popoviciu, implicată în procesul lui Vlad Pascu și acuzată de Inspecția Judiciară de abatere disciplinară, ceea ce a adăugat un alt strat de complexitate și interes public în acest caz.

Astfel, menținerea lui Vlad Pascu în arest preventiv pentru încă 30 de zile reflectă o abordare fermă din partea sistemului judiciar față de infracțiunile grave pe care le-a comis.

Mama lui Vlad Pascu a scăpat de măsura controlului judiciar

Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, a scăpat de măsura controlului judiciar. Tribunalul București a luat această decizie marți, însă hotărârea nu este definitivă. Decizia vine în urma anchetei procurorilor DIICOT, care au descoperit că Miruna Pascu a exercitat presiuni asupra martorilor pentru a influența declarațiile într-un caz de deținere ilegală de droguri.

Contextul deciziei tribunalului

Marți, Tribunalul București a decis revocarea măsurii controlului judiciar pentru Miruna Pascu, măsură impusă anterior într-un dosar complex. Potrivit minutei instanței, controlul judiciar fusese dispus pe 29 noiembrie 2023, în dosarul nr. 25573/3/2023/a1.5, de către Secția I penală a Tribunalului București. Miruna Pascu a fost acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare.

Procurorii DIICOT au constatat că Miruna Pascu a exercitat presiuni morale asupra unei persoane, încercând să o determine să nu depună mărturie sau să facă declarații mincinoase. Acțiunile ei au fost deliberate și conștiente, având scopul de a influența o cauză gestionată de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, legată de deținerea ilegală de droguri.

Detaliile legale și decizia instanței

Conform minutei instanței, decizia de revocare a măsurii controlului judiciar a fost luată pe baza articolelor 348 și 207 din Codul de procedură penală, care reglementează legalitatea măsurilor preventive. S-a constatat legalitatea măsurii preventive inițiale, dar s-a dispus revocarea acesteia în baza articolului 242 alineatul 1 din Codul de procedură penală, raportat la articolul 202 din același cod.

„În baza dispoziţiilor art. 242 alin. (1) din Codul de procedură penală raportat la art. 202 din Codul de procedură penală, dispune revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă faţă de inculpata Pascu Miruna, prin încheierea pronunţată la data de 29.11.2023, în dosarul nr. 25573/3/2023/a1.5 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, măsură ce va deveni executorie la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta instanței.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: