Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Voiculescu n-a câștigat Primăria Capitalei, dar s-a ales cu o funcție înaltă

Vlad Voiculescu n-a câștigat Primăria Capitalei, dar s-a ales cu o funcție înaltă

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, va ocupa funcția de viceprimar al Primăriei Capitalei, alături de noul primar general, Nicușor Dan.

Claudiu Năsui, liderul USR București, a anunțat, luni, că din calculele USR-PLUS, există o majoritate în Consiliul General al Municipiului București alături de PNL, iar liderul Plus București, Vlad Voiculescu, va ocupa funcția de viceprimar. ″În Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din calculele noastre, avem majoritate împreună cu PNL şi aşa că angajamentele noastre pot fi toate puse în practică. Vlad Voiculescu va fi viceprimar”, a anunțat Claudiu Năsui într-o conferinâă de presă, luni, potrivit News.ro, citat de ȘtirilePROTV.ro

Ce atribuții va avea noul viceprimar

Vlad Voiculescu va avea atribuții clare: va coordona sănătatea, educația și asistența socială, potrivt G4media.ro. Noul viceprimar va gestiona rețeaua de spitale a primăriei și activitățile legate de calitatea vieții: proiecte noi de investii în sănătate, mediu (calitatea aerului, apei), centre pentru vârstnici, centre pentru copii, sport si agrement.

Procedura prin care este ales un viceprimar presupune un vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.

USR-PLUS are mai mulți consilieri în CGMB

Claudiu Năsui a mai precizat că la aceste locale USR-PLUS are şi mai mulţi consilieri în CGMB şi în toate consiile de sector decât a avut în 2016. ”Ca urmare a rezultatelor de ieri, avem şi mai mulţi consilieri şi în Consiliul General şi în toate consiliile de sector decât am avut în 2016 şi a doua veste bună e că, împreună cu partenerii de la PNL, cu care am susţinut candidaturi comune, avem majoritatea în foarte multe consilii.”

Alegerile locale din 27 septembrie au adus rezultate neașteptate atât în Capitală, cât și în alte județe ale țării.  În Capitală, Partidul Social Democrat a rămas la conducerea unui singur sector. Alianța USR-PLUS este marea câștigătoare în Capitală, în urma rezultatelor afișate luni dimineață. Mai mult, Gabriela Firea a pierdut bătălia electorală din București, funcția de primar general revenindu-i lui Nicușor Dan.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: