Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Găitan, condus pe ultimul drum! Familia i-a îndeplinit ultima dorință

Vladimir Găitan, condus pe ultimul drum! Familia i-a îndeplinit ultima dorință

Vladimir Găitan a trăit o dramă toată viața

Vladimir Găitan urmează ca sâmbătă să fie condus pe ultimul drum. Familia, dar și cei care l-au cunoscut au venit să își ia rămas bun de la îndrăgitul actor. După slujba de înmormântare de la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou, trupul lui va fi depus la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor. Familia a avut grijă să-i îndeplinească ultima dorință.

Vladimir Găitan, înmormântat la Cimitirul Bellu

Sâmbătă este ultima zi în care familia, dar și toți cei care l-au cunoscut își mai pot lua rămas bun de la îndrăgitul actor, Vladimir Găitan. După slujba de înmormântare de la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou, trupul lui va fi depus la ora 14:00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor. Familia i-a îndeplinit ultima dorință, potrivit dcnews.ro.

Care era ultima dorință a actorului Vladimir Găitan

Înainte de a se stinge la cei 73 ani din cauza cancerului limfatic, Vladimir Găitan a avut o ultimă dorință. Slujba lui de înmormântare să aibă loc la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, din Capitală,  unde slujește duhovnicul lui, preotul Emil Cărămizaru. Totodată, actorul și-a dorit ca să fie respectate și măsurile de siguranță anti-coronavirus. Prin urmare, la slujbă participă doar rudele şi prietenii săi foarte apropiaţi. Ei poartă mască și păstrează distanțarea socială.

Vladimir Găitan s-a stins, marți seară, acasă,  lângă familia sa, așa cum și-a dorit. ”Tata s-a stins din viață acasă, alături de familie, așa cum a fost și ultima sa dorință. Mulțumim celor ce ne sunt și ne-au fost alături cu gânduri bune, și avem rugămintea să înțelegeți durerea adâncă ce ne copleșește în aceste clipe. Le suntem extrem de recunoscători medicilor, asistenților și farmaciștilor care l-au îngrijit și au fost alături în cele mai grele clipe”, a transmis Gloria Găitan, fiica regretatului actor.

Vladimir Găitan: ”Vă amintiți de noi doar atunci când murim”

Înainte de a se stinge din viață și a pleca din această lume, actorul Vladimir Găitan a spus un lucru important într-un interviu. Mulți își amintesc de unii actori, doar atunci când mor.

”Din păcate, vă amintiți de noi doar atunci când murim. Văd tot felul de sintagme, una mai frumoasă ca alta, că ne-am transformat într-o stea, că sigur Dumnezeu și-a făcut un teatru în care i-a luat pe cei mai buni ca să îi aibă lângă el, după care se așterne o tăcere nedreaptă, suntem uitați și nimeni nu-și mai amintește decât la următorul deces”, spunea Vladimir Găitan pentru o emisiune tv, în urmă cu ceva timp.

Și Teatrul de Comedie, unde actorul a jucat mulți ani, și-a exprimat regretul față de pierderea marelui actor.

”Sunt puţine momentele care ne fac să renunţăm la zâmbetul-emblemă al Teatrului nostru şi în care simţim că rămânem fără replică! Din păcate, astăzi aşa ne simţim, la plecarea îndrăgitului prieten şi actor, Vladimir Găitan. Pentru Teatrul de Comedie a însemnat foarte mult: personaje minunate pe care le-a adus pe scenă, ani în care a condus Teatrul, colaborări cu regizori de mare valoare, evenimente la care ne-a fost alături şi prin care ne-a bucurat pe noi şi pe voi, cei din sală. Aplauzele noastre se îndreaptă către el, cel ce a fost şi care acum a părăsit Marea Scenă! În memoria acestuia, următoarele trei zile îi vor fi dedicate. Ne vom aminti de Vladimir Găitan în cele trei ipostaze esenţiale ale vieţii sale: în teatru, în cinematografie şi nu în ultimul rând, în cea de om”, este mesajul Teatrului.

Vladimir Găitan s-a născut la Suceava, pe 2 februarie, în anul 1947.  În 2002, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic.

Loading...