Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin, anunț îngrijorător: suspendă participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind dezarmarea nucleară

Vladimir Putin, anunț îngrijorător: suspendă participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind dezarmarea nucleară

vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut un anunț care a creat îngrijorare la nivel mondial: Rusia s-a retras din tratatul New START cu SUA, care limita arsenalele lor nucleare. În plus, Vladimir Putin a menționat că nu va ezita să reia testele cu armele nucleare dacă și Statele Unite ale Americii vor face același lucru.

Vladimir Putin, anunț îngrijorător! Rusia este gata să înceapă testele cu arme nucleare

În cadrul conferinței care a avut loc pe 21 februarie, Vladimir Putin a făcut o declarație care a plantat în mintea europenilor și nu numai cele mai rele scenarii. „Mă văd nevoit să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive”, a declarat Putin.

Noul Tratat de reducere a armelor strategice ( New START), semnat în 2010, limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura. Vladimir Putin a subliniat, totuși, că nu se retrage totalitate din tratat, dar că este pregătit să reia testele cu arme nucleare dacă și Statele Unite ale Americii vor face acest lucru.

Rusia are cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, de aproape 6.000 de focoase, potrivit experţilor. Împreună, SUA şi Rusia deţin în jur de 90% din numărul focoaselor nucleare prezente la nivel global.

Vladimir Putin nu-și adumă responsabilitatea pentru începerea războiului

Vladimir Putin a susținut un discurs previzibil în Parlamentul Rusiei, deși nu au lipsit afirmațiile controversate. Conform lui Vladimir Putin, Ucraina se face responsabilă pentru declanșarea războiului care durează de un an de zile, iar Occidentul este ar fi în stare să se folosească de teroriști, naziști, „chiar și de diavolul însuși” pentru a lupta împotriva Rusiei. În plus, Putin a condamnat Statele Unite ale Americii și alte țări care au oferit sprijin de ordin financiar Ucrainei.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a subliniat că principalul obiectiv al Rusiei este reprezentat de apărarea copiilor și a generațiilor tinere de influențele nefaste” ale Occidentului. A continuat prin a sublinia că, din punctul său de vedere, căsătoria reprezintă strict o uniune între un bărbat și o femeie și a condamnat comunitatea LGBTQ, precum și pe adepții acesteia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: