Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin, lipsă de respect faţă de Papa Francisc? Cum l-a lăsat pe Suveranul Pontif să aştepte

Vladimir Putin, lipsă de respect faţă de Papa Francisc? Cum l-a lăsat pe Suveranul Pontif să aştepte

Vladimir Putin a întârziat joi, a treia oară, la o întâlnire cu Papa Francisc. Limuzina liderului de la Kremlin a intrat la Vatican cu peste 50 de minute după ora prevăzută.

Vladimir Putin a sosit cu 50 de minute mai târziu decât trebuia şi la prima întâlnire cu Papa Francisc, din 2013, iar în 2015 a întârziat mai mult de o oră, potrivit Agerpres. Liderul de la Kremlin a fost primit de Papă la începutul unei vizite de 10 ore în Italia, unde are programat şi un dialog cu omologul său, Sergio Mattarella, şi cu premierul Giuseppe Conte, alături de care va susţine şi o conferinţă de presă comună. În cursul serii, după un dineu în onoarea sa, Putin urmează să se întoarcă la Moscova.

Cum arată femeia care a refuzat să se mărite cu Papa Francisc
Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Flores, Argentina, pe numele Jorge Mario Bergoglio

Putin a precizat că s-a discutat şi despre relaţiile în dezvoltare între Rusia şi Vatican. Cele două părţi au căzut de acord că vor acorda o importanţă aparte colaborării în cultură, educaţie şi sănătate.

„A fost o discuţie foarte bună. Am vorbit despre probleme internaţionale precum şi despre relaţiile bilaterale în dezvoltare dintre Rusia şi Vatican, inclusiv despre aspectul spiritual al acestei cooperări şi despre legăturile umanitare”, a declarat Putin. Aceasta a fost a şasea vizită a lui Putin la Vatican şi a treia întâlnire cu Papa Francisc.

Papa Francisc s-a întâlnit deja cu patriarhul Chiril al Rusiei în urmă cu trei ani, în Cuba; evenimentul a fost considerat un pas important în reconcilierea creştinilor, după aproape 1000 de ani de schismă între ortodoxie şi catolicism. Sfântul Părinte a vizitat mai multe ţări unde ortodocşii sunt majoritari; chiar anul acesta, el a călătorit în România, Bulgaria şi Macedonia de Nord.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: