Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin: ”Vaccinurile rusești împotriva Covid-19 sunt sigure”

Vladimir Putin: ”Vaccinurile rusești împotriva Covid-19 sunt sigure”

Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a precizat, marți, că vaccinurile rusești împtriva noului coronavirus sunt unele sigure și nu au efecte secundare grave. Mai mult, Vladimir Putin a dezvăluit că Rusia pregătește crearea celui de al treilea vaccin anti-covid. 

Putin dă asigurări că vaccinurile rusești sunt eficiente

Vladimir Putin asigură că vaccinurile anti-covid dezvoltate de Rusia sunt unele eficiente și că nu au efecte secundare. Mai mult, președintele rus a spus că țara lui pregătește cel de-al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, dar și că este pregătit ca și să colaboreze cu celelalte țări pentru administrarea acestora, informeaază știrileprotv.ro

Cu toate că faza a treia a studiilor clinice nu a fost încă finalizată, Rusia a lansat vaccinul Sputnik V pe piaţa internă Reprezentanții ministerului rus al Sănătăţii au declarat faptul că vaccinul Sputnik V are o eficienţă de peste 90%, afirmaţie făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19.

Vaccinurile anti-covid rusești, pentru toată lumea?

De asemenea, Vladimir Putin că a discutat cu premierul pakistanez, Imran Khan că vaccinarea ar trebui să fie disponibilă la scară largă pentru toată lumea, relatează TASS.

“Există deja două vaccinuri înregistrate şi studiile au arătat şi au confirmat că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, sunt eficiente”, a declarat Vladimir Putin prin videoconferinţă de la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

“Vă sugerăm să nu politizaţi aceste procese, având în vedere că oamenii din întreaga lume au astăzi nevoie de aceste medicamente, fără nicio exagerare. Suntem gata să lucrăm cu toate ţările lumii şi, bineînţeles, cu partenerii noştri din cadrul OCS”, a mai spus preşedintele rus.

O purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris a precizat că reprezentanții instituției nu se așteaptă la vaccinarea pe scară largă, împotriva coronavirusului, până la jumătatea anului 2021. Un alt lucru interesant pe care Margaret Harris l-a spus a fost că niciunul dintre vaccinurile candidate nu și-a demonstrat eficiența nici măcar 50%. Toate datele din studii trebuie să fie partajate și comparate, a mai spus Harris.

„O mulțime de oameni au fost vaccinați și ceea ce nu știm este dacă vaccinul funcționează … în acest stadiu nu avem semnalul clar dacă a atins sau nu nivelul de eficacitate și siguranță”, a adăugat ea.

Klaus Iohannis: ”În primăvară va începe vaccinarea anti-covid”

Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută faptul că este posibil ca primele doze de vaccin împotriva coronavirusului să ajungă în România în primul trimestru al anului 2021. Primii care beneficia de vaccinare, vor fi cadrele medicale și persoanele grav afectate de Covid-19. Mai mult, șeful statului  le-a cerut românilor să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

”Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccinla nivel european. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: