Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski, discurs acum în Parlamentul României LIVE TEXT

Volodimir Zelenski, discurs acum în Parlamentul României LIVE TEXT

Președintel Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României

Volodimir Zelenski, discurs acum în Parlamentul României. Presedintele României va vorbi in plenul reunit al Parlamentului României. De la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, președintele ucrainean s-a adresat parlamentelor din statele occidentale, cerând ajutor pentru țara sa.

Volodimir Zelenski, discurs acum în Parlamentul României

Membrii birourilor permanente ale Camerei Deputațlor și Senatului se reunesc, luni, pentru a lua la cunoștiință despre discursul președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

19.11 Volodimir Zelenski a proiectat imagini cu ororile din Ucraina, cadavre pe străzi, gropi comune și oameni legați cu mâinile la spate.

  •  Denumirea orașului nostru Bucea va rămâne în istoria omorârii oamenilor.
  • Până în prezent știm de peste 300 de oameni torturați, locuitori din Bucea.
  • Stimati romani, impreuna trebuie să oprim acesti oameni care cred că pot face orice. Trebuie să o facem impreuna. Fiecare trebuie să înțeleagă că Ucraina nu este singura țintă.  Este fundamental să apărăm și independența Moldovei, iar acest lucru inseamna si securitatea Ucrainei
  • În 1989, și-a încheiat viața Nicolae Ceaușescu, după ani în care el și soția lui trăgeau țara în jos. Acel regim nu avea nimic sfânt. Poporul român s-a ridicat și s-a apărat, doborând un regim inadecvat. Ceaușescu nu putea fi convins de nimic, la fel cum în Rusia nu pot fi convinși de nimic cei care dau ordine criminale.
  • Ei doresc moartea acât mai multor oameni în război. Asta se scrie pe agenția de stat a Rusiei, unde se publică doar poziția oficială
  • Tot ce nu respectă asta nu trece de cenzură
  • Au fost omorâți profesori care aveau în case stema Ucrainei
  • Au fost impus sanctiuni impotiva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie sa caute pace cu Ucraina si celelalte țări. Opriti tranzitul marfurilor din Rusia.
  • Multumesc intregului popor roman pentru ca au ajutat refugiatii ucraineni. Aceasta experienta de sustinere este o baza pentru o apropiere si mai mare pentru statele noastre.
  • Când situația va permite vreau să încep un dialog cu Româia pentru protecția minorității românești din Ucraina să să asigure toată susținerea
  • Glorie României, Glorie Ucrainei!

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații după discursul lui Volodimir Zelenski. „Sunteți liderul unei națiuni care luptă pentru libertate în acest război neprovocat. Atrocitățile de la Bucha ne-au cutremurat pe toți. Aceste acțiuni trebie sancționate de instanțele penale internaționale, iar noi vom sprijini acest demers”, a spus Ciuca.

Peste 400 de cadavre, găsite până acum în orașul ucrainean Bucea

Peste 400 de cadavre au fost găsite în urma masacrului din orașul Bucea, localitate aflată lângă Kiev. Peste 140 de cadavre au fost examinate duminică, din peste 400 găsite. Ucraina a acuzat Rusia că a comis crime de război și un masacru în Bucea, duminică, când au fost găsite cadavrele unor civili ucraineni. Mulți dintre ei au fost găsiți în gropi comune, în canale și pe străzi. În localitatea Matuzhin a fost descoperită o groapă, unde erau patru persoane împușcate în cap, trei fiind parte a aceleași familii, inclusiv primarul localității, Olga Sohnenko.

“Aceste masacre sângeroase comise de ruşi, de soldaţi ruşi, merită să fie numite ca atare. Este un genocid, iar acesta trebuie judecat. Domnule preşedinte Macron, de câte ori aţi negociat cu Putin şi ce aţi obţinut? Nu dezbatem şi nu negociem cu criminalii. Criminalii trebui combătuţi”, a spus Volodimir Zelenski.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: