Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski este dispus să renunțe la NATO. Îi cere lui Vladimir Putin să accepte o discuție cu el

Volodimir Zelenski este dispus să renunțe la NATO. Îi cere lui Vladimir Putin să accepte o discuție cu el

Zelenski propune să se întâlnescă cu Putin la Ierusalim

După ce negocierile dintre Ucraina și Rusia nu au avut un rezultat concret, Volodimir Zelensky a decis să ia soarta Ucrainei în propriile mâini. Președintele dorește să discute personal cu Vladimir Putin și să cadă la o înțelegere cu acesta, iar ultima lui propunere este neașteptată: șeful de stat ucrainean este dispus să renunțe la alianța cu NATO.

Volodimir Zelenski este dispus să renunțe la NATO. Îi cere lui Vladimir Putin să accepte o discuție cu el

În urmă cu 13 zile, Vladimir Putin a decis ca trupele sale să înceapă atacul Ucrainei, un război denumit „o operație specială”, menită să asigure siguranța în Donbas, după ce Moscova a recunoscut independența regiunilor pro-ruse Doneţk şi Lugansk. Cele mai importante orașe ale Ucrainei au fost bombardate agresiv, iar populația a fost nevoită să-și părăsească casele și să le lase pradă exploziilor. Peste un milion de refugiați și-au părăsit patria, în timp ce Rusia a suportat deja sancțiuni serioase pe plan economic din partea puterilor lumii.

Pentru prima oară după izbucnirea războiului,  Volodimir Zelenski, insistă public ca Vladimir Putin să accepte un dialog cu el, spunând că Ucraina e pregătită să discute și să accepte compromisuri pentru încetarea conflictului. Mai exact, Ucraina este gata să renunțe la NATO pentru a înceta conflictul militar cu Rusia.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare. […] Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News

Vor exista compromisuri și în ceea ce privește regiunile Doneţk şi Lugansk

Volodimir Zelenski este dispus chiar să discute despre independența regiunilor Donețk și Lugansk, care în urmă cu două săptămâni a fost recunoscută de Federația Rusă. Ceea ce își dorește președintele în prezent este pacea oamenilor săi, motiv pentru care îl încurajează pe Putin să accepte negocierile și să se izoleze de restul lumii.

„Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriile ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse. Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, a continuat președintele Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: