Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski şi-a pierdut răbdarea cu NATO: „Au dat undă verde continuării bombardamentelor”

Volodimir Zelenski şi-a pierdut răbdarea cu NATO: „Au dat undă verde continuării bombardamentelor”

Volodimir-Zelenski-Ucraina

Volodimir Zelenski a criticat vineri decizia “deliberată” a NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană în Ucraina, în mijlocul unei invazii ruse.

“Astăzi, conducerea Alianţei a dat undă verde continuării bombardamentelor asupra oraşelor şi satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere aeriană”, a spus preşedintele Zelenski.

Au refuzat să închidă spaţiul aerian al Ucrainei

Miniştrii de externe din statele NATO, care au participat vineri, la Bruxelles, la o reuniune extraordinară consacrată invaziei ruse în Ucraina, s-au exprimat împotriva creării unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, solicitată de Kiev.

Summitul NATO a fost un summit foarte slab şi pierdut. Aici am văzut că nu toată lumea e de părere că luptă pentru libertatea Europei e principala prioritate.

Puteaţi închide spaţiul aerian (al Ucrainei). Nu ştiu pe cine sunteţi capabili să protejaţi sau dacă sunteţi capabili să-i protejaţi pe membrii NATO”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Jens Stoltenberg a justificat decizia NATO

Problema a fost ridicată și Aliații au convenit că nu ar trebui să avem avioane NATO în spațiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol.

Înţelegem situaţia disperată, dar considerăm în acelaşi timp că, dacă facem aceasta (crearea unei zone de excludere aeriană – n.r.), vom ajunge la ceva care ar conduce la un război total în Europa, care ar implica mai multe ţări„, a declarat Jens Stoltenberg după o reuniune de urgență a miniștrilor de externe ale statelor NATO.

El a spus că responsabilitatea NATO este de a preveni extinderea războiului dincolo de granițele Ucrainei „întrucât ar fi chiar şi mai periculos, mai devastator şi ar provoca şi mai multă suferinţă”.

Uniunea Europeană a anunţat vineri că va oferi Ucrainei un ajutor umanitar imediat de 500 de milioane de euro, iar alte fonduri vor urma curând. Şi, pentru prima oară în istoria UE, refugiaţii ucraineni vor avea dreptul de reşedinţă în Uniune pentru cel puţin un an de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: