Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski, transformat în cele 41 de zile de războiul din Ucraina. Liderul de la Kiev pare vizibil îmbătrânit

Volodimir Zelenski, transformat în cele 41 de zile de războiul din Ucraina. Liderul de la Kiev pare vizibil îmbătrânit

GALERIE FOTO (2) Volodimir Zelenski, transformat în cele 41 de zile de războiul din Ucraina.

Volodimir Zelenski, transformat în cele 41 de zile de războiul din Ucraina. Rusia a invadat Ucraina în noaptea de 24 februarie, iar de atunci, soldații ucraineni și civilii se luptă să își apere țara. În cele 41 de zile, mii de soldați și civili au murit în această luptă sângeroasă declanșată de ruși. Volodimir Zelenski pare vizibil îmbătrânit, iar atitudinea de care a dat dovadă în ultimele zile, i-au determinat pe mulți oameni să îl aplaude și să îl considere un adevărat erou.

Volodimir Zelenski, transformat în cele 41 de zile de războiul din Ucraina. Liderul de la Kiev pare vizibil îmbătrânit

Au trecut 41 de zile de la invazia rușilor în Ucraina, iar atacurile lor și-au lăsat amprenta asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Încă de la începutul războiului, liderul de la Kiev a declarat că nu își va părăsi poporul și că va lupta alături de cetățenii săi. Acum, Zelenski pare vizibil mai îmbătrânit. Presa internațional a făcut un colaj cu imaginea lui Zelenski înainte de începerea războiului, și una din prezent. Diferenta este extrem de mare, iar frustrarea, îngrijorarea și teama pentru poporul lui se vede pe chipul său.

În poza din stânga, publicată de Biroul Președenției Ucrainei pe 17 februarie, cu o săptămână înainte ca Vladimir Putin să declanșeze războiul în Ucraina. Zelenski vorbea la telefon cu Charles Michel, președintele Consiliului European, cu privire la bombardarea unei grădinițe din Stanîcino-Luhanske de către separatiștii pro-ruși, o acțiune pe care președintele ucrainean a numit-o o provocare. Footgrafia din dreaptă îl surprinde pe președintele ucrainean în data de 4 aprilie, în timp ce Zelenski se afla în vizită în Bucha, locul unde au avut loc atrocitățile comisele de forțele ruse. Volodimir Zelenski pare schimbat, iar stresul, oboseala și tema și-au pus amprenta pe chipul președintelui.

Olena Zelenski, soția liderului de la Kiev, a declarat pe 24 martie, că războiul din Ucraina a adus multă suferință și a menționat că „am îmbătrânit cu 10 ani”.„Timpul zboară altfel în război. Am îmbătrânit cu zece ani. Am învățat să diferențiem sunetele artileriei din timpul bombardamentului. Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus – am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili”, afirma ea la momentul respectiv, postând pe pagina sa de Facebook imagini cu distrugerile și suferințele cauzate de bombardamentele rusești.

Presedintele Ucrainean Zelenski FOTO: Colaj Profimedia Images/ Zuma Press/ AFP

Zelenski acuză Rusia de genocid

Volodimir Zelenski a mers în vizită la Bucha, după ce sute de cadavre ale civililor au fost descoperite. Oamenii au fost ucisi cu sânge rece de soldații ruși, iar Zelenski a spus că nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis atrocitățile. „Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid (…) Știm despre mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”, a declarat Zelenski.

Vizita președintelui ucrainean a marcat prima ocazie în care acesta a părăsit capitala ucraineană după declanșarea invaziei rusești. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE va trimite echipaje de anchetatori în Ucraina pentru a ajuta la aflarea vinovaților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: