Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de 250 de lei pentru elevi. Când intră în vigoare legea și cine sunt cei vizați

Vouchere de 250 de lei pentru elevi. Când intră în vigoare legea și cine sunt cei vizați

GALERIE FOTO (2)

Statul a oferit vești bune pentru elevii din toată țara. O anumită categorie de persoane va beneficia în următoarea perioadă de niște bani pe care să îi folosească după bunul plac în scop educațional.

Una dintre cele mai așteptate legi în ceea ce privește domeniul educației a fost promulgată recent de Klaus Iohannis. Președintele României a fost de acord să ofere 250 de lei lunar elevilor care frecventează învățământul preuniversitar.

Vouchere de 250 de lei pentru elevi

Începând cu anul 2024, elevii din România vor avea oportunitatea de a beneficia de un program național inovator în domeniul educației. Potrivit noilor legi ale educației, implementate recent, aceștia vor primi vouchere culturale în valoare de 250 de lei. Aceste vouchere, emise de stat, vor oferi elevilor posibilitatea de a explora și de a se implica în diverse activități culturale. Programul național, intitulat „Vouchere culturale pentru elevi”, își propune să promoveze cultura națională și universală în rândul comunității școlare.

Înlocuirea legii actuale care reglementează învățământul se va face începând cu luna septembrie, prin intermediul a două legi proaspete promulgate de președintele Klaus Iohannis. Acestea vor reglementa învățământul preuniversitar și universitar, respectiv. Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 va institui programul național menționat anterior, vizând acordarea voucherelelor culturale către elevi.

Voucherele culturale vor consta în carduri reutilizabile în valoare de 250 de lei și vor putea fi folosite pentru a accesa diverse servicii și evenimente culturale, precum concerte, intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau participarea la excursii tematice cu caracter cultural sau istoric. Detaliile precise privind implementarea programului vor fi stabilite de către guvern în perioada următoare.

Când se va implementa legea voucherelor în România

Implementarea programului național „Vouchere culturale pentru elevi” se va realiza treptat, începând cu anul școlar 2024-2025, în funcție de anul de studiu al elevilor. Astfel, în primul an, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a, iar în anul școlar 2025-2026, programul se va extinde și la elevii din clasele a IX-a și a XII-a. În anul școlar 2026-2027, vor beneficia de aceste vouchere elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.

Până la finalul anului școlar 2026-2027, Ministerul Educației va efectua o analiză a impactului programului național, pe baza căreia se va decide cu privire la continuarea și dezvoltarea acestuia începând cu anul școlar 2028-2029. Astfel, se va asigura o evaluare adecvată a programului, pentru a se putea lua decizii informate în vederea eficientizării și optimizării acestuia pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: