Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de vacanță 2023. Cine beneficiază de ele și ce valoare au anul acesta

Vouchere de vacanță 2023. Cine beneficiază de ele și ce valoare au anul acesta

Vouchere de vacanță 2023. Cine beneficiază de ele și ce valoare au anul acesta

Vouchere de vacanță 2023. Și anul acesta, unii români vor beneficia din nou de vouchere de vacanță. Iată ce valoare vor avea anul acesta tichetele și ce trebuie să știe salariații: s-a schimbat sau nu ceva, în contextul în care în care mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Vouchere de vacanță 2023. Cine beneficiază de ele și ce valoare au anul acesta

Ministerul de Finanțe a precizat care este valoarea voucherelor de vacanță pentru fiecare salariat în parte, dar și cine poate intra în posesia tichetelor în 2023. Astfel, tichetele de vacanță vor fi acordate doar bugetarilor, în timp ce angajații de la privat vor primi bani pentru vacanță doar dacă firma la care lucrează va aproba o astfel de măsură.

Suma este valabilă pentru fiecare angajat, iar voucherele de vacanță vor fi acordate până în 2026. Ele sunt emise pe suport electronic și pot fi folosite doar pe teritoriul României.

S-a spus că valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în acest an, pentru că s-a mărit şi salariul minim, dar nu e așa. În 2022, angajații din sectorul public au primit vouchere de vacanţă de 1.450 lei. Și în 2023, voucherele de vacanță în 2023 vor fi tot de 1.450 de lei brut, potrivit Ministerului de Finanțe, adică aceeași sumă ca cea de anul trecut, potrivit edupedu.ro.

„Potrivit prevederilor art.1 alin.(1), alin.(2) și alin.(2ˆ4) din OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările și completările ulterioare pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanţă.

Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul de Finanțe.

Voucherul de vacanță este valabil un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: