Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de vacanță pentru angajații de la privat, suportate de bugetul de stat

Vouchere de vacanță pentru angajații de la privat, suportate de bugetul de stat

Vouchere de vacanță pentru angajații de la privat, suportate de bugetul de stat

Un proiect de lege depus la Parlament își propune să elimine discriminarea dintre bugetari și angajații din sistemul privat, pe cheltuiala Guvernului României. Voucherele de vacanță pentru toți angajații din sectorul privat vor fi suportate de la buget, potrivit proiectului de lege.

Voucherele de vacanță pentru angajații de la privat, suportate de bugetul de stat

Angajatorii din mediul privat care oferă angajaților cu contract individual de muncă vouchere de vacanță, în suma de 1.450 lei anual, nu vor mai suporta costul lor. Acestea vor fi plătite de la bugetul de stat, potrivit unui proiect legislativ inițiat de partidele din actuala coaliție de guvernământ și analizat de Profit.ro, a relatat Spotmedia.ro.

În prezent, acordarea voucherelor în mediul privat este opțională, adică angajatorul, care le suportă integral, decide dacă le oferă sau nu. Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaților sub formă de vouchere de vacanță de către angajatorii privați reprezintă contravaloarea a maximum 6 salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, potrivit sursei menționate.

De aceste vouchere de vacanță s-ar putea bucura peste 4,2 milioane de angajați, iar efortul bugetar este de șase miliarde de lei.

„Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde lei. Însă, efectul global este unul pozitiv, deoarece din această sumă estimăm că cca. 60% – 65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc. Diferența se va regăsi în efectul economic generat”, susțin inițiatorii proiectului.

Pentru a intra în vigoare, proiectul acesta trebuie adoptat de Parlament și apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis. Ulterior, el ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: