Redactia.ro
Home » Știri » „Vreau să-mi văd fiul”. Dorința neîmplinită a unei mame care a murit de cancer fără să-și mai poată vedea copilul de 12 ani. Tatăl nu i-a permis niciodată acest lucru

„Vreau să-mi văd fiul”. Dorința neîmplinită a unei mame care a murit de cancer fără să-și mai poată vedea copilul de 12 ani. Tatăl nu i-a permis niciodată acest lucru

„Vreau să-mi văd fiul". Dorința neîmplinită a unei mame care a murit de cancer fără să-și mai poată vedea copilul de 12 ani. Tatăl nu i-a permis niciodată acest lucru

O mamă moare de cancer fără să-și poată vedea fiul de 12 ani, deoarece tatăl nu i-a permis niciodată acest lucru. Iată detaliile!

Dorința neîmplinită a unei mame care a murit de cancer fără să-și mai poată vedea copilul de 12 ani

Femeia, o profesoară din Italia în vârstă de 47 de ani din Frosinone, îi ceruse fostului său soț(medic, rezident în Trani), căruia îi fusese încredințat copilul de 12 ani, să se reîntâlnească cu fiul ei înainte de a muri. O dorință care a rămas neîmplinită.

„Vreau să-mi văd fiul”, aceasta a fost ultima dorință a unei femei de 47 de ani, originară din Frosinone și de profesie profesoară, relatează fanpage.it.

O dorință care, însă, a rămas neîmplinită. Potrivit publicației Corriere della Sera, femeia, bolnavă de cancer pancreatic, nu-și mai văzuse fiul de mai bine de un an, deoarece fostul soț, un medic care locuiește în Trani, nu i-a permis acest lucru.

O poveste urâtă a început atunci când profesoara a ales să pună capăt relației cu tatăl fiului ei, care a fost reclamat pentru violență. În prezent, bărbatul este judecat pentru rele tratamente.

Femeia în vârstă de 47 de ani s-a îmbolnăvit apoi și, având în vedere starea sa de sănătate precară, a preferat ca fiul său de 12 ani (cuplul avea și o fiică de 17 ani care a rămas cu mama sa) să stea cu tatăl său, în Puglia, în timp ce ea făcea cicluri de chimioterapie la spitalul Gemelli din Roma.

Fostul soț nu i-a permis să-și vadă copilul

Judecătorul hotărâse că băiatului ar trebui să i se permită să-și viziteze mama o dată pe lună. O dispoziție, însă, pe care tatăl nu o va respecta niciodată. Și astfel, povestea a ajuns în instanță. Judecătorul, după o audiere din zilele trecute, își rezervase decizia. Dar boala a fost mai rapidă decât birocrația și femeia a murit fără să-și poată reîntâlni fiul la spitalul Spaziani din Frosinone.

„Acum să ne întrebăm câtă durere, dincolo de cea a bolii care o apasă, poate să fi existat în inima acestei mame care a fost forțată în limbul așteptării unei justiții lente, care nu a ținut cont de starea psihologică a unei mame. O mamă care a vrut pentru ultima oară să se reîntâlnească cu fiul ei”, a comentat pe rețelele de socializare centrul anti-violență „fammi Rinascere”, conform sursei citate.

Avocata Francesca Ruggeri, care a urmărit cazul, a explicat:

„Fostul soț a încălcat două ordine judecătorești. Această mamă grav bolnavă a trebuit să susțină un CTU (nr. consultanță tehnică desemnată de instanță) prin care se stabilise că copilul poate sta cu tatăl său și că trebuie să fie dus la mama sa o dată pe lună, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată”, potrivit aceleași surse menționate mai sus. 

Deputatul Partidului Democrat, Maria Cecilia Guerra, s-a interesat și ea de acest caz și a cerut guvernului să intervină pentru a debloca situația.

Subsecretarul de justiție Andrea Delmastro Delle răspunsese în această privință după cum urmează:

„Dintr-o notă din 12 ianuarie 2023 a Tribunalului din Trani reiese că regimul de vizită între mamă și copil a fost reglementat ținând seama de distanța geografică, de starea de sănătate a mamei pentru a garanta, în orice caz, interesul superior al copilului de a menține relații semnificative cu ambii părinți”, potrivit aceleași surse. 

Sursa foto: IStock

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: