Redactia.ro
Home » Știri » Vreme rea cuprinde România! ANM, avertisment de ninsori și viscol puternic

Vreme rea cuprinde România! ANM, avertisment de ninsori și viscol puternic

Vreme rea cuprinde România! ANM, avertisment de ninsori și viscol puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rea pentru întreaga țară, valabilă până vineri, 19 ianuarie, la ora 10:00. Aceasta vine cu vești proaste pentru români, deoarece se așteaptă condiții meteo extrem de dificile în următoarele zile. Iată detaliile!

ANM, avertisment de ninsori și viscol puternic

În conformitate cu informarea ANM, se preconizează că începând de astăzi, la ora 15:00, vom fi martorii unor precipitații moderate cantitativ în regiunile vestice și nord-vestice ale țării. Va ploua în aceste zone, iar miercuri, 17 ianuarie, în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zonele de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp, cu posibilitatea depășirii pragului de 40 l/mp, ceea ce va duce la topirea stratului de zăpadă existent.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale cuprinse între 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte se pot înregistra rafale de vânt de 60…80 km/h.

În ziua de vineri, 19 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde și acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, accentuând astfel dificultățile legate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Vreme rea cuprinde România

Prognoza meteo pentru perioada 15 – 22 ianuarie indică faptul că valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și local în cele sud-vestice, cu o mențiune specială pentru zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali, unde se așteaptă cantități semnificative de precipitații.

În perioada 22 – 29 ianuarie, temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele normale, extinzându-se pe întreg teritoriul țării, cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în extremitatea de nord-est a României. Cu excepția regiunilor nordice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, în jumătatea sudică a țării se va înregistra un deficit de precipitații.

În ceea ce privește prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie – 5 februarie, temperaturile medii vor fi peste normele specifice acestei perioade pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale în regiunile nordice și centrale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-estice.

Astfel România se confruntă cu un episod de vreme rea în următoarele zile, cu ninsori abundente, lapoviță și viscol puternic, ceea ce impune precauție sporită în deplasări și pregătiri adecvate pentru a face față condițiilor meteorologice dificile. ANM va continua să monitorizeze evoluția vremii și să emită avertizări suplimentare în cazul în care situația se înrăutățește.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: