Redactia.ro
Home » Homepage » Vreme rece și ploi torențiale în România până în duminica Floriilor. Ce spun meteorologii

Vreme rece și ploi torențiale în România până în duminica Floriilor. Ce spun meteorologii

Cum va fi vremea în România de Florii.

Pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Floriilor din 2024, condițiile meteorologice în România se anunță a fi variate, cu furtuni electrice și ninsori la altitudini mari, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Iată ce ne rezervă vremea în perioada următoare, cu o atenție specială pentru weekendul prelungit de Florii.

Vineri

În întreaga țară, temperaturile se vor situa în jurul normelor climatologice pentru această perioadă a anului, cu maxime între 13 și 21 de grade și minime care pot scădea până la -2 grade în estul Transilvaniei, unde se poate produce brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi în zonele montane și submontane, precum și pe arii restrânse în sud. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor lua forma de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe crestele montane.

Sâmbătă

Se prevede o încălzire ușoară în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ușor peste medie pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu posibilitatea unor averse slabe și descărcări electrice izolate, mai ales în zona montană și în vest. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali.

Duminică

Vremea va fi frumoasă și caldă, adecvată pentru activități în aer liber. Temperaturile vor varia între 17 și 25 de grade, cu minime între 5 și 14 grade. Izolat, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, temperaturile vor fi mai scăzute. Averse de scurtă durată și descărcări electrice sunt posibile în zonele montane și în sud-est.

Luni

Condițiile meteorologice se vor menține mai calde decât în mod obișnuit, cu cer variabil și posibilitate de înnorări, averse și descărcări electrice spre seară, mai ales în sud-estul țării. Vântul va continua să sufle slab până la moderat, cu intensificări locale.

Temperaturile vor rămâne peste medii pentru această perioadă, cu probabilitate crescută pentru ploi în regiunile sud-estice și vestice ale țării. În București, valorile termice vor fi normale pentru prima zi, cu șanse de ploaie, urmând o creștere ușoară a temperaturilor.

Pe măsură ce ne apropiem de Florii, vremea în România oferă un amestec de frumos și provocări meteorologice, cu furtuni și ninsori în zonele montane. Cetățenii sunt îndemnați să urmărească actualizările meteorologice și să se pregătească adecvat pentru orice condiții meteorologice. Vremea frumoasă este ideală pentru activitățile de primăvară, dar furtunile electrice și ninsorile la munte necesită precauție suplimentară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: