Redactia.ro
Home » Știri » Vreme tot mai rea în țară! Se anunță un cod galben de ninsori, viscol și ger

Vreme tot mai rea în țară! Se anunță un cod galben de ninsori, viscol și ger

Cod galben

Iarna își face tot mai mult simțită prezența în țară. Meteorologii anunță un cod galben de ninsori, viscol și ger. Acesta va intra în vigoare de joi seară, ora 23:00 și se va menține până vineri, ora 2:00.

Vreme tot mai rea în țară! Se anunță un cod galben de ninsori, viscol și ger

Deși suntem în luna martie și ar trebui să ne bucurăm de primăvară, nu vă grăbiți să vă dați deoparte hainele groase. Iarna nu pleacă atât de ușor, se pare. Se anunță straturi groase de zăpadă și pentru următoarele zile. ANM a emis un cod galben de viscol, ger și ninsori.

Codul galben va intra în vigoare de joi, 11 martie, ora 23:00 și va fi valabil până vineri, ora 02:00. Vor fi cantități de  precipitații în vest și nord vest, centru, dar și nord-estul țării.  Zonele vizate de acest cod galben sunt: Alba, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sălaj, Arad, Cluj, Maramureş, Suceava, Bacău, Covasna, Mureş, Timiş, Bihor, Hunedoara, Neamţ şi Vrancea.

La munte va fi cea mai mare cantitate de ninsoare. Se vor forma straturi groase de zăpadă în zonele de relief, dar și lapoviță și trecător ploaie, astfel va apărea poleiul. Vineri seara, vântul va sufla cu intensitate, cu rafale până la 60 km/h, în spcecial în: nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea. Încă din această noapte, în sudul țării va fi cel mai frig din țară.

Vremea în weekend

Weekend-ul va fi la fel de neplăcut din punct de vedere al vremeii. În noaptea dintre vineri spre sâmbătă vor fi  precipitații în aproape toată țara. La munte, va fi lapoviță și ninsoare.  În zona Maramureșului, în Munții Apuseni, dar și în Carpații Orientali va ninge cu abundență, ceea ce va forma straturi groase de zăpadă. Va ninge din plin și la  altitudini de peste 1500 de metri. Vântul va sufla cu rafale peste 90 km/h.

Luni, cerul va fi doar temporar înnorat, însă vremea se va mai încălzi treptat.  Vor fi precipitaţii pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţãrii. În vest şi nord-vest, va ploua izolat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, 15 grade în sudul Dobrogei şi sud-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade. În zonele de sud-est va fi ceață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: