Redactia.ro
Home » Știri » Vremea 12 iunie 2020. ANM a emis o alertă de Cod galben de precipitații în multe zone din România

Vremea 12 iunie 2020. ANM a emis o alertă de Cod galben de precipitații în multe zone din România

Vremea vineri

Vremea 12 iunie 2020. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vineri, 12 iunie vremea va fi rece, fiind emis un cod galben de precipitații în mai multe zone din țară.Meteorologii anunță descărcări electrice și ploi torențiale, fiind așteptate și vijelii.

De două zile ploua torențial, iar multe zone din țară au fost afectate de inundații. ANM a anunțat că intensificările atmosferice vor fi avertizate și prin sistemul Ro-Alert.

Vremea 12 iunie 2020. Cum va fi vremea vineri

Meteorologii ANM au anunțat vreme rea până la sfârșitul săptămânii, fiind așteptate averse cu caracter torențial, intesificări ale vântului, vijelii și grindină în unele zone din țară.

De asemenea, temperaturile vor fi în scădere și se vor înregistra o instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar maximele vor ajunge vineri la 27 grade Celsius.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au avertizat că pe parcursul zilei de vineri sunt așteptate avertizări nowcasting de cod portocaliu de vreme rea.

Avertizarea meteorologică va fi valabilă până sâmbătă dimineața, ora 10.00. Așadar, ploile nu vor înceta și este posibil ca acestea să fie însoțite de descărcări electrice, dar și de grindină pe alocuri.

În cazul în care aveți treabă în oraș, vă sfătuim să aveți la voi umbrela, pentru că ploile nu vor înceta curând. Mai multe regiuni din Banat, Crișana, Maramurel, Transilvania, Oltenia, Muntenia și Moldova se vor afla vineri sub cod galben de instabilitate atmosferică.

Vremea în Capitală 12 iunie 2020. Ploile nu vor înceta curând

În București meteorologii anunță vineri ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20l/mp. Temperaturile maxime pentru această zi vor fi situate între 21 și 27 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge de până la 17 grade Celsius.

La munte, vremea va fi ploioasă, cu intesificări ale vântului și posibil să apară si grindina. Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi situate între 14 și 17 grade Celsius.

Pe litoral, vineri se anunță vreme puțin însoriă spre deosebire de alte zone din țară. Maxima temperaturii va ajunge de până la 24 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 17-19 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: