Redactia.ro
Home » Știri » Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea. Ploile torențiale au distrus drumuri și au avariat mașini

Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea. Ploile torențiale au distrus drumuri și au avariat mașini

GALERIE FOTO (3) Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea

Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea. Ploile torențiale de vineri au distrus zeci de case și drumuri din județul Vâlcea. Un strat gros de grindină s-a strâns în Horezu, iar zeci de pompieri militari au intervenit cu lopata pentru a scoate grindina din curțile oamenilor. De asemenea, zeci de mașini au fost avariate din cauza viiturilor.

Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea. Ploile torențiale au distrus drumuri și au avariat mașini

Vremea a făcut prăpăd în județul Vâlcea. Viiturile au distrus zeci de case și drumuri în județele Vâlcea și Prahova. În unele zone ale țării au avut loc ploi torențiale, iar în alte zone grindina a făcut ravagii. Localitatea Horezu a fost lovită puternic de grindină, iar un strat gros de zăpadă s-a strâns în 20 de minute. Oamenii au postat zeci de imagini în spațiul public cu dezastrul produs de vremea rea. Județul Vâlcea se află sub atenționare de cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Mai mult, meteorologii au emis avertizări de furtuni și ploi torențiale și în alte județe din România.

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru Vâlcea au fost solicitați inclusiv pentru înlăturarea efectelor unei inundații la un spațiu comercial și la un depozit în orașul Horezu.“Pompierii militari au fost solicitați să intervină în mai multe locații. Am degajat grindina acumulată din curtea și din subsolul a două societăți comerciale”, a declarat purtătorul de cuvânt de la ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

De asemenea, autoritățile au intervenit pentru deblocarea Drumului Național 73C, în comuna Golești, unde traficul a fost întrerupt după ce carosabilul a fost inundat. Muncitorii de la secția de Drumuri Naționale Vâlcea s-au deplasat pentru degajarea carosabilului. 30 de gospodării au fost inundate, iar zeci de mașini au fost luate de viituri.

Atenționare de vreme rea pentru 29 de județe

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în perioada 11 iunie, ora 12.00, 13 iunie, ora 23.00. „În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, au informat meteorologii.

La Nehoiu, în județul Buzău, 30 de hectare de pădure și pășuni au luat-o la vale, din cauza ploilor torențiale. O filmare făcută cu drona arată impactul dezastrului, iar autoritățile a împărțit cursul unui izvor. În acest moment, zona este monitorizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: