Redactia.ro
Home » Știri » Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT. Cod portocaliu de ploi în Capitală

Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT. Cod portocaliu de ploi în Capitală

GALERIE FOTO (3) Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT.

Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT. Bucureștenii au fost anunțați prin sistemul RO-ALERT de faptul că a intrat în vigoare o avertizare meteo de cod portocaliu de vreme rea. Conform mesajului, ar exista fenomene precum averse însemnate și descărcări electrice.

Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT. Cod portocaliu de ploi în Capitală

Vreme rea, anunțată prin mesaje RO-ALERT. În urmă cu puțin timp, autoritățile au anunțat printr-un mesaj RO-ALERT că a intrat în vigoare cod portocaliu de vreme rea în București. De asemenea, și localitățile limitrofe au fost avertizate că urmează vreme rea, cu averse și descărcări electrice. Oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să își ia măsuri de protecție. „AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 11.06.2021, între orele 18:10-19:00. Evitați deplasările și luai măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”

În Capitală a plouat torențial timp de 20 de minute, străzile fiind inundate, iar mașinile abia pot pătrunde pe șosele. În zona Gării de Nord au căzut mari cantități de grindină, iar oamenii au fugit speriați.

Potrivit autorităților, drumul care duce spre comuna Golești din județul Vâlcea s-a rupt, din cauza ploilor. 27 de gospodării au fost afectate.

Cod galben de instabilitate atmosferică în 29 de județene

Conform Administrația Națională de Meteorologie  (ANM), vineri a fost emis pentru intervalul11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00,  o avertizare tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil pentru 29 de județe.

Județele vizate sunt Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin , Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.Administraţia Naţională de Meteorologie informează că temperaturile maxime în Capitală vor ajunge la 27 de grade în următoarele patru zile. Cu toate acestea, meteorologii spun că nu scăpăm de ploi, care vor avea caracter torenţial. Cantităţile de apă pot depăşi 15-20 de l/mp, conform prognozei speciale pentru Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, după amiază vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 5 – 10 l/mp şi, izolat, posibil peste 15 – 20 l/mp.

ISU Crișana le recomandă oamenilor să rămână în casă și să evite deplasările. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale”. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: