Redactia.ro
Home » Știri » Vreme rea în țară! Se anunță un cod galben de vânt intens și ninsori

Vreme rea în țară! Se anunță un cod galben de vânt intens și ninsori

Vremea rea revine

Meterologii vin, din nou, cu vești proaste în ceea ce privește starea vremii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți dimineață un cod galben de precipitații mixte, vânt și temperaturi scăzute și ninsori.

Vreme rea în țară! Se anunță un cod galben de vânt intens și ninsori

Vremea se înrăutățește, din nou,  în jumătate din țară. Se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, începând cu marți ora 12:00, până pe 25 martie, la ora 10:00, potrivit ANM.

În majoritatea regiunilor din țară, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu 45…55 km/h. La munte se va depune un strat gros de zăpadă, deoarece va ninge cu abundență. În cursul nopții, vor fi temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților. Acestea se vor simți mai mult în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării. Tot aici se va semnala brumă.

În ceea ce privește codul galben, acesta va fi în Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00. În zona Moldovei, miercuri vântul va sufla destul de puternic cu intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Va ninge pe alocuri, va fi și viscol cu precipitații.

După expirarea codului galben, va fi vreme rea începând cu ora 21:00.Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali. Aici va ninge, cel mai mult la altitudini de 1500 m. Vântul va sufla cu rafale de peste 70…90 km/h. Va fi și viscol care va reduce din vizibilitate cu 100 m.

Vremea în Capitală

Nici în Capitală vremea nu va fi prea bună. De azi (marți-n.r) de la prânz și până joi dimineață, vremea va fi închisă și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea va fi cel mai frig.Vântul va sufla moderat cu rafale de 40 km/h. Marți vor fi temperaturi de 8 grade, iar miercuri vor fi temperaturi de de 5…6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 și -1 grad.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: