Redactia.ro
Home » Știri » Vremea ANM 4 decembrie 2020. Temperaturi neobișnuit de mari în țară

Vremea ANM 4 decembrie 2020. Temperaturi neobișnuit de mari în țară

Vremea

Vremea ANM 4 decembrie 2020. Meteorologii au transmis cum va fi vremea în țara noastră, în ziua de vineri. Iată de ce temperaturi vom avea parte în țara noastră, în ultima zi a săptămânii.

Vremea ANM 4 decembrie 2020. Ce prognoză au stabilit specialiștii

Meteorologii au transmis cum va fi vremea vineri, pe 4 decembrie 2020. Va fi o zi foarte călduroasă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi caracteristice mai degrabă toamnei decât primei luni de iarnă. Astfel, maxima care se va înregistra va fi de 13 grade Celsius. Iată de ce temperaturi vom avea parte în București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj.

Vremea ANM 4 decembrie 2020 în București

Se vor înregistra 11 grade Celsius în București, vineri, potrivit anunțului făcut de meteorologi. Vânul va sufla cu 20 de km/h, iar minima nopții va fi de 6 grade Celsius.

Vremea ANM 4 decembrie 2020 în Constanța

Temperatura maximă a zilei de viner se va înregistra în Constanța, unde vo fi 13 grade Celsius. Minima va fi de 9 grade Celsius, iar pe seară se vor aduna norii.

Vremea ANM 4 decembrie 2020 în Iași

Va fi vreme cu nori și soare în Iași, iar temperaturile se vor încadra între 6 ți 9 grade Celsius.  Sunt 25% șanse să plouă.

Vremea ANM 4 decembrie 2020 în Brașov

Nori și soare anunță prognoza meteo și pentru Brașov. Temperaturile înregistrate se vor încadra între 4 și 10 grade Celsius.

Vremea ANM 4 decembrie 2020 în Cluj-Napoca

În Clu, minima va fi de 2 grade Celsius, în timp ce maxima zilei de vineri va fi de 7 grade Celsius.

Caracterizarea meteo a lunii decembrie

Iată cum caracterizează specialiștii prima lună de iarnă:

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6ºC faţă de ultima lună de toamnă”, anunță ANM.

Ce precipitații sunt în luna decembrie

„Regimul precipitaţiilor este caracterizat de cantități medii lunare mai ridicate în partea vestică a țării ca urmare a aportului de aer umed venit dinspre Mediterană și mai scăzute, în medie cu 10 – 20 l/m2 , în cea estică. Cele mai mici valori, sub 30 l/m2 , caracterizează Podișurile Moldovei, Bârladului, Târnavelor precum și Depresiunea Brașovului și parțial Delta Dunării. În estul Câmpiei Române, sudul Moldovei, Dobrogea și mare parte din Podișul Transilvaniei precipitaţiile ating 30 – 40 l/m2 , iar pe măsură ce înaintăm spre vest cantitățile de precipitaţii cresc în medie la 40 – 50 l/m2 în vestul și centrul Câmpiei Române și în Câmpia de Vest și, la peste 50 l/m2 , în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali unde, pe areale restrânse, cantitățile depășesc chiar 75 l/m2 .”, precizează ANM.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: