Redactia.ro
Home » Știri » Vremea în București, 20 mai. Meteorologii au anunțat că se întorc ploile

Vremea în București, 20 mai. Meteorologii au anunțat că se întorc ploile

Vremea în București, 20 mai. Meteorologii au anunțat că se întorc ploile

Prognoza meteo ANM indică o scădere a temperaturilor în următoarele zile. Meteorologii anunță că ziua va fi guvernată de ploi mărunte, scurte și de intensificări ale vântului. Maxima zilei se va situa între 23 și 24 de grade C, în timp ce minima va coborî până la 14 grade C. De asemenea, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică și căderi de apă însemnătate.

Prognoza meteo ANM 20 mai, conform ANM

Vremea în Capitală se schimbă radical. După o zi relativ călduroasă, gradele vor coborî semnificativ în termometre. Maxima zilei va fi de 24 de grade C.  Ziua va fi predominant înnorată, iar pe alocuri vor fi prezente și ploile scurte. Spre seară, temperatura va scădea semnificativ, înregistrându-se chiar și 14 grade C.

Vremea în București

Următoarele zile aduc vreme schimbătoare în Capitală, zilele călduroase alternându-se cu cele răcăroase. Totuși, valorile înregistrate vor fi apropiate de normal, anunță meteorologii.
În perioada 20-22 mai va fi o vreme mai răcoroasă, cu o probabilitate ridicată de ploi. Vremea se va mai îndrepta, însă, în cele din urmă, iar temperaturile vor mai crește. Media maximelor va fi de 19-22 de grade în timpul acestei săptămâni. Instabilitatea atmosferică va fi încreștere începând cu 20 mai, când, pe arii extinse, vor fi ploi, local însemnate cantitativ. Ploile se vor semnala atât pe 20 mai, cât și-n perioada 25-28 mai.

Amintim că-n urmă cu câteva zile, specialiștii ANM au emis o atenționare meteorologică de vreme severă. Ei au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.
Potrivit acestei atenționări, se va înregistra instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și local 40-60 l/mp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: