Redactia.ro
Home » Știri » Vremea în luna decembrie 2019. Cum va fi vremea de Crăciun în toată țara

Vremea în luna decembrie 2019. Cum va fi vremea de Crăciun în toată țara

Vremea în luna decembrie 2019. Luna sărbătorilor de iarnă va fi una călduroasă

Vremea în luna decembrie 2019. Luna sărbătorilor de Crăciun va fi una călduroasă. Un val neobișnuit de căldură s-a instalat în România, maximele s-au apropiat de 18 grade luni, astăzi temeperaturile ajung la 20 de grade, iar miercuri vor ajunge la 22 grade. Maxima pentru luna decembrie a fost de 23.4 și a fost înregistrată în 1985, la Câmpina, informează Libertatea.ro.

Vremea în luna decembrie 2019. Cum va fi vremea de Crăciun în toată țara

Potrivit meteorologilor, temepraturile de astăzi au depășit 10 grade Celsius în unele zone din România, chiar dacă minimele au fost de 07 grade la Obârșia Lotrului și de 06 grade la Brașov.

Luni au fost 18 grade Celsius la Caransebeș ți 17 grade Celsius în mai multe localități din Banat și Muntenia.

Zăpada doar la peste 1.800 de metri altitudine

De Crăciun, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, la nivelul întregii țări, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri. De asemenea, temeperaturile vor fi mai ridicate decât normalul și în perioada Revelionului.

Stratul de zăpadă de la munte s-ar putea diminua ca urmare a temperaturilor pozitive din timpul zilelor, de 4-5 grade Celsius.

”De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade”, a declarat directoarea ANM.

Mai mult, directoarea ANM a precizat că ninsorile se vor înregistra doar la altitudini de peste 1.800 de metri.

Vremea de Crăciun în București

Este posibil să ningă, dar este posibil să se diminueze deoarece în zonele montane vor fi temperaturi pozitive, în jurul a 4-5 grade Celsius.

La stația meteorologică Bâlea Lac, există un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopțile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade.

Așadar, șansele de a avea zăpadă în București, este mică.

Citeste si:Pe ea o știe toată lumea, dar cum arată familia ei? Neti Sandu și-a prezentat familia

Loading...