Redactia.ro
Home » Știri » Vremea rea a provocat haos în țară. Ce spun localnicii zonelor afectate

Vremea rea a provocat haos în țară. Ce spun localnicii zonelor afectate

GALERIE FOTO (5) Vremea rea a facut prapad in tara. Sursă foto: Meteoplus

În ultima zi de vacanță, românii au avut parte de un adevărat coșmar în timpul călătoriei de întoarcere. Ploile torențiale au transformat timpul petrecut în trafic într-o adevărată provocare, greu de suportat.

Vremea capricioasă a adus probleme considerabile în diverse regiuni ale țării. Meteorologii au emis nu mai puțin de 35 de avertizări de vreme severă, dintre care șase au fost de cod portocaliu, semnalând fenomene meteorologice extreme, cum ar fi aversele torențiale și căderile masive de grindină.

La Sinaia, o furtună de doar câteva minute a inundat bulevardul principal, iar echipele de pompieri au intervenit rapid pentru a evacua apa. În Baia Mare, o casă a fost cuprinsă de flăcări după ce a fost lovită de un fulger.

Ce spun oamenii afectați de viituri

În Sinaia, bulevardul principal a devenit un râu în urma ploii torențiale. Pompierii au acționat prompt cu o autospecială de stingere pentru a elimina apa de pe străzi. În Vâlcănești, Prahova, trei mașini au fost luate de viitură, iar locuințele oamenilor au fost grav afectate de inundații.

”A fost teribil, vă spun, cu adevărat groaznic. Eu fiind singură, m-am speriat enorm. Apa a venit până la dig”, a mărturisit o localnică.

”A fost un adevărat potop, o ploaie furtunoasă cumplită. A plouat atât de tare încât după 15 ore, gheața de 5-7 cm încă nu se topise complet. Este incredibil să vezi atâta gheață în luna mai, în ziua de Paște. Cred că cel puțin șapte gospodării au fost afectate”, a relatat primarul Adrian Manole din Vâlcănești.

”Totul s-a întâmplat brusc… Soarele, vremea frumoasă, și dintr-o dată, un nor întunecat și iată dezastrul. Întreaga mea gospodărie a fost afectată, curtea, pomii fructiferi, totul, absolut tot.”

„Este prima oară în cei 42 de ani de viață când văd așa ceva”, a povestit un localnic.

Vremea rea a provocat haos în țară

Acum, locuitorii din Vâlcănești încearcă să-și revină și să recupereze cât mai mult din ceea ce a mai rămas. Situația a fost la fel de dificilă și în județul Suceava. În zona Dolhasca, un mesaj RO Alert a fost emis după ce a căzut grindină.

În urma unei ploi torențiale de doar 10 minute, acoperișul unei case din Baia Mare a fost cuprins de flăcări, ca urmare a unui trăsnet puternic.

Incendiul a fost stins de echipajele de pompieri trimise de urgență, dar misiunea a fost îngreunată de faptul că hidranții nu aveau suficientă presiune. Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: