Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se răcește brusc în toată țara. În ce zone vor fi înregistrate ninsori și lapoviță

Vremea se răcește brusc în toată țara. În ce zone vor fi înregistrate ninsori și lapoviță

meteo

Vremea se schimbă radical în România! Administrația Națională de Meteorologie informează despre o schimbare semnificativă și rapidă a temperaturilor în România, cu o răcire accentuată. Cum va fi vremea în următoarele zile și ce temperaturi vor fi înregistrate!

Vremea se răcește brusc. În ce zone vor fi înregistrate ninsori și lapoviță

În nord-vestul țării, temperaturile au început să înregistreze o scădere începând de duminică, odată cu apariția primelor precipitații.

În cursul nopții de duminică spre luni, un front de aer rece a traversat întreaga țară, aducând cu el ploi, lapoviță și ninsori în zonele montane înalte. Luni dimineața, ploile au continuat să afecteze regiunile montane și sud-estul țării, inclusiv București.

Meteorologii au emis o informare meteorologică în prealabil, avertizând cu privire la ploi moderate ca volum, intensificări ale vântului și o răcire semnificativă, precum și precipitații mixte în zonele montane înalte, valabilă până astăzi, 16 octombrie, la ora 16:00.

Potrivit prognozei meteo, temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă. Precipitațiile vor deveni mai extinse, iar în regiunile montane se așteaptă cantități de apă care vor depăși 10…15 litri pe metru pătrat, cu valori izolate de 20…25 litri pe metru pătrat.

Cum va fi vremea în București

Vântul va manifesta intensitate mai mare în zonele montane, în special în sudul Transilvaniei și sudul Olteniei. De asemenea, în Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Munteniei, rafalele de vânt vor atinge viteze de până la 65 km/h.

La altitudini mai mari de 1700 de metri, viteza vântului va atinge 110 km/h în rafale. Această situație vizează în special zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În ceea ce privește Capitala, se anunță o răcire a vremii în următoarele ore. Pe durata zilei de luni, 16 octombrie 2023, temperaturile maxime nu vor depăși 17 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: