Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se schimbă radical în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se schimbă radical în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se schimbă radical în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!

Vremea se schimbă radical în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 28 august – 10 septembrie 2023, aducând vești interesante pentru toate regiunile țării.

Caniculă și răcorire treptată

Meteorologii specialiști au tras concluzii clare din datele pe care le-au analizat cu meticulozitate. Până la sfârșitul lunii august, canicula va persista în majoritatea zonelor țării, însă o schimbare semnificativă se prefigurează în perioada imediat următoare. Temperaturile vor coborî considerabil și vor reveni la valorile obișnuite pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune

Vom analiza acum detaliile prognozei meteo pentru fiecare regiune în parte, astfel încât să vă puteți pregăti în mod corespunzător pentru schimbările de vreme care se anunță.

Banat

În prima parte a intervalului prognozat, adică în zilele de 28 și 29 august, canicula va domni în Banat, cu temperaturi maxime medii de 37 de grade Celsius. Totuși, un răcorit treptat se va simți începând cu 30 august, când valorile termice vor scădea treptat spre 30…32 de grade. Ulterior, în primele zile ale lunii septembrie, temperaturile vor continua să scadă și se vor stabiliza în jurul mediei de 26…27 de grade. Aversele și instabilitatea atmosferică vor fi prezente în special între 29 august și 2 septembrie, dar și după data de 5 septembrie.

Crișana

În Crișana, primele două zile ale intervalului vor aduce caniculă, cu temperaturi maxime cuprinse între 34 și 38 de grade Celsius. Acest regim termic se va modifica însă în mod semnificativ, ajungând la o medie a temperaturilor maxime de 26…27 de grade până la începutul primei săptămâni de septembrie. Similar cu celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică și aversele vor marca intervalul 29 august – 2 septembrie, dar și perioada de după aceea va fi presărată cu averse temporare.

Transilvania

În Transilvania, primele zile vor aduce caniculă și disconfort termic accentuat, cu temperaturi medii maxime între 34 și 36 de grade Celsius. Răcorirea treptată va interveni începând cu sfârșitul lunii august, iar media temperaturilor maxime va coborî la 24…25 de grade până în prima săptămână de septembrie. Valorile diurne vor oscila în jurul a 26 de grade în perioada următoare. Instabilitatea atmosferică și aversele se vor manifesta cu precădere între 29 august și 2 septembrie, dar și în săptămâna ce va urma vom avea parte de precipitații temporare.

Maramureș

În Maramureș, canicula va marca primele două zile ale intervalului prognozat, cu temperaturi maxime în jurul a 36 de grade Celsius. Răcorirea treptată va aduce temperaturi medii maxime de 25 de grade în primele zile ale lunii septembrie. Instabilitatea atmosferică și aversele vor fi prezente în intervalul 29 august – 2 septembrie, dar și după această perioadă vom mai avea parte de ploi temporare.

Moldova

În regiunea Moldova, canicula se va face simțită în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime cuprinse între 36 și 38 de grade Celsius. O răcorire treptată va aduce temperaturi medii maxime de 25…26 de grade până în prima săptămână de septembrie. Instabilitatea atmosferică și aversele vor persista în intervalul menționat anterior, urmate de ploi slabe în perioada următoare.

Dobrogea

În Dobrogea, canicula va afecta zona continentală în primele două zile, cu temperaturi maxime în jurul a 34 de grade Celsius. Răcorirea se va face simțită treptat, ajungându-se la temperaturi medii maxime de 28…29 de grade în septembrie. Aversele și instabilitatea atmosferică vor fi prezente în intervalul 30 august – 2 septembrie, cu posibile ploi slabe în continuare.

Muntenia

În Muntenia, primele două zile vor aduce caniculă și temperaturi maxime de 36…37 de grade Celsius. Răcorirea treptată va interveni începând cu 30 august, iar valorile termice vor coborî spre 32…33 de grade. În septembrie, temperaturile se vor situa în medie în jurul a 28…30 de grade. Aversele și instabilitatea atmosferică vor marca intervalul 30 august – 2 septembrie, cu posibile ploi slabe în continuare.

Oltenia

În Oltenia, primele două zile ale intervalului vor aduce caniculă și disconfort termic, cu temperaturi maxime de 36 de grade Celsius. Răcorirea treptată va interveni începând cu 29 august, iar valorile termice vor coborî spre 30 de grade. În prima săptămână de septembrie, temperaturile medii diurne vor ajunge la 26 de grade. Aversele și instabilitatea atmosferică vor fi prezente în intervalul 29 august – 2 septembrie, cu posibile ploi slabe în continuare.

Prognoza pentru zonele montane

Și zonele montane vor înregistra schimbări notabile în următoarele două săptămâni. În zilele de 28 și 29 august, temperaturile maxime vor atinge 24…25 de grade Celsius, dar acestea vor scădea semnificativ în perioada următoare, stabilizându-se la 16…20 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 9 și 12 grade Celsius, iar în ultimele nopți ale lunii august, media acestora va fi în jurul a 14…16 grade. Instabilitatea atmosferică și aversele vor fi prezente între 29 august și 2 septembrie, continuând și după această dată.

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: