Redactia.ro
Home » Știri » Wuhan începe să revină la normalitate. Oameni surprinși în parcuri și baruri, fără măști

Wuhan începe să revină la normalitate. Oameni surprinși în parcuri și baruri, fără măști

GALERIE FOTO (2) Wuhan isi recapata normalitatea

Viața începe să revină aproape la normalitate în Wuhan, acolo unde a apărut coronavirusul. Oamenii îndrăznesc acum să meargă în parcuri și baruri, fără mască de protecție, dar și să nu mai țină cont de distanțarea socială.

Wuhan începe să revină la normalitate

Viața începe să revină aproape la normalitate în Wuhan, orașul din China unde au apărut primele cazuri de coronavirus. Oamenii au fost surprinși, sâmbătă dimineață, bucurându-se de libertate, chiar fără mască de protecție: în baruri sau făcând sport în parcuri. De altfel, nici de distanțarea socială nu se mai ține cont.

În urmă cu un an, Wuhanul devenea primul oraș din lume unde s-a impus carantina. Oamenii nu mai aveau voie să intre și să iasă din zonă, din cauza virusului care ucidea continuu persoane și fără să i se cunoască identitatea cu exactitate. Dacă în urmă cu an, cetățenii din Wuhan nici măcar din case nu ieșeau, ci doar pentru a-și lua hrană și apă, golind magazinele, acum își permit să meargă chiar și la concerte, fără mască și, de altfel, să se adune unul lângă altul pentru a discuta. Și traficul se desfășoară altfel în Wuhan, cât mai lejer.

Wuhan a ieșit din carantină în luna aprilie, în timp ce în alte țări din lume, virusul făcea ravagii. În Europa, Italia era devastată. În China, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 107 cazuri noi de Covid-19, ajungând la un total de  88.911 de infectări de la începutul pandemiei. Însă, autoritățile chineze îndeamnă populația să fie mai precaută, deoarece în zilele următoare ar putea urma un nou val de infectări, după sărbătorirea Anului Nou Chinezesc.

Noile tulpini Covid19 din lume

Între timp, în lume își fac apariția noi tulpini ale coronavirsului: în Anglia, Africa de Sud, Japonia și Brazilia. Cea mai pericuoloasă este cea din Africa de Sud, potrivit OMS. Însă, cea mai răspândită este cea din Marea Britanie, care a fost identificată, până acum, în peste 60 de țări, inclusiv în România. Avem, deja, trei cazuri cu noua tulpina din UK: doi bucureșteni și o tânără din Giurgiu, în vârstă de 27 de ani. Cu toții spun că nu au călătorit în Anglia,

„Faptul că a fost identificat un pacient cu această tulpină înseamnă că probabil – mai ales că acest pacient nu a fost în Marea Britanie, n-a avut contact cu alte persoane din Marea Britanie de care să știe – înseamnă că tulpina deja se răspândește undeva și se răspândește în comunitate. Faptul că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat Raed Arafat, despre tânăra din Giurgiu, la Digi24.

Noua tulpină din Marea Britanie este mai contagioasă și mai agresivă decât varianta inițială a coronavirusului.

”Sunt date certe, lucruri pe care le știm, și lucruri pe care nu le știm. Știm despre această nouă tulpină faptul că este mai contagioasă și mai agresivă. Și atunci, evident că trebuie să iei măsuri, să te pregătești pentru această situație. La noi, în momentul de față avem doar 3 cazuri diagnosticate. Trebuie să vedem evoluția epidemiologică, însă vestea bună este că această tulpină este sensibilă la vaccinurile existente în momentul de față, deci speranța vaccinării se menține„, a declat medicul Andrei Baciu, la ȘtirileProtv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: