Redactia.ro
Home » Homepage » Xavier López Rodríguez, un actor legendar și fost medic, a murit la 88 de ani

Xavier López Rodríguez, un actor legendar și fost medic, a murit la 88 de ani

GALERIE FOTO (3) Doliu în cinematografie! Un actor legendar, fost medic, a murit la 88 de ani

Xavier López Rodríguez, actorul care a interpretat legendarul personaj Chabelo, a murit la vârsta de 88 de ani. El a lucrat, odinioară, și ca medic. Iată povestea vieții lui!

Xavier López Rodríguez, un actor legendar și fost medic, a murit la 88 de ani

Xavier López Rodriguez a murit, sâmbătă, la vârsta de 88 de ani, informează BBC. Era actor, animator și om de afaceri mexican. Căsătorit și avea și copii.

El sa născut din părinți mexicani în Chicago, dar familia s-a mutat înapoi în oraşul mexican León, unde el şi cele două surori au fost crescute.

A trăit în Mexic toată viaţa și că s-a considerat 100% mexican.

În fiecare duminică dimineaţă, timp de 45 de ani, milioane de familii mexicane s-au adunat în jurul televizoarelor pentru a-l urmări pe Chabelo, personajul-copil interpretat de Xavier López Rodriguez, în emisiunea de jocuri pentru copii En Familia con Chabelo (Timpul familiei cu Chabelo).

Era considerat, astfel, „prietenul tuturor copiilor”. A avut o carieră de peste 7 decenii, cu numeroase roluri în diverse proiecte TV sau filme.

Doliu în cinematografie! Un actor legendar, fost medic, a murit la 88 de ani
Foto: AP
Doliu în cinematografie! Un actor legendar, fost medic, a murit la 88 de ani
Foto: Getty

Cum a ajuns Xavier López Rodriguez să facă actorie? În timp ce studia medicina, el a început să lucreze cu jumătate de normă ca asistent la postul mexican Televisa. Acolo a început să înlocuiască actorii care întârziau la spectacole şi, într-o ocazie, i s-a cerut să citească o glumă în direct despre un băiat pe nume Chabelo, a relatat Pro TV.

„Am citit-o şi vocea a ieşit ca a unui copil şi acolo s-a născut Chabelo”, a spus López.

„Nu există nicio persoană mexicană care să nu ştie cine este Chabelo”, a declarat Laura Martínez, o jurnalistă mexicană, pentru BBC.

Xavier López Rodriguez a trecut de la medicină la actorie. El a fost pentru o scurtă perioadă de timp într-o bază militară din California, s-a întors apoi în Mexic pentru a studia medicina şi a lucrat ani de zile ca medic la o clinică privată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: