Redactia.ro
Home » Știri » Yulia, refugiată din Ucraina: „Sunt recunoscătoare României pentru tot!”

Yulia, refugiată din Ucraina: „Sunt recunoscătoare României pentru tot!”

Refugiata ucraineană Yulia Chernitskai are 4 copii și este antrenoare de fitness. S-a făcut deja cunoscută în România, în mediul online, și a povestit pe Facebook despre Paștele petrecut în România.

Femeia a devenit virală în România după ce a povestit cum a izbucnit în lacrimi după ce a primit 200 de lei într-o benzinărie, în zona Bran.

„De Paște, vecinii noștri au venit să ne viziteze cu cadouri. 🫶🏼 Ne-au spus că este o tradiție să ne răsfățăm vecinii de Paște.
Au spus că este o tradiție ca de Paște să ne tratăm vecinii și să-i felicităm.
Noi, vecinii, ne-am dovedit a fi neobișnuiți) suntem din Ucraina.
Iar cunoștința noastră a fost foarte interesantă.
Sunt foarte recunoscătoare acestei țări pentru primirea călduroasă, pentru atitudinea umană față de mine și față de copiii mei. Sunt sigură că toate femeile care au călătorit aici pot spune același lucru.
Da, prima dată când am plănuit să mă întorc în Ucraina a fost pe 20 aprilie… a doua dată în capul meu după 9 mai… dar acum îmi dau seama că trebuie să rămân aici mai mult timp.
Să-mi întorc copiii într-un loc în care este periculos, nu-mi pot permite să fac așa ceva ca mamă.
4 viitoare mame și soții, trebuie să aibă un sistem nervos stabil.
Mă uit la râsul și la liniștea lor în fiecare zi și știu că fac ceea ce trebuie. Oricât de mult mi-aș dori să mă întorc acasă.
La mulți ani de ziua fiicei mele și a tuturor celor care au norocul de a fi mămica unei fete ❤️.
Copiii sunt florile vieții noastre și motivația pentru ca bărbații noștri să se ridice până la capăt și să aibă grijă de ei înșiși!”, a scris Yulia Chernitskai pe FaceBook.

A 63-a zi de război în Ucraina

Rusia va înceta, de miercuri, furnizarea de gaze către Polonia și Bulgaria.

Varșovia a refuzat să plătească furnizorului său, Gazprom, în ruble și a anunțat anterior că impune sancțiuni împotriva a 50 de entități și persoane, inclusiv împotriva celei mai mari companii de gaze din Rusia. Bulgaria, care se bazează aproape în totalitate pe importurile de gaze rusești, a declarat că și-a îndeplinit toate obligațiile contractuale cu Gazprom. Ei au mai transmis că noua schemă de plată propusă încalcă înțelegerea. Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia „începe șantajul cu gazul asupra Europei”.

Volodimir Zelenski a declarat că el crede că Rusia încearcă să destabilizeze situația din regiunea transnistreană a Moldovei. Declarațiile au venit după o serie de explozii în această regiune. El a adăugat că forțele armate ucrainene sunt pregătite pentru o posibilă escaladare a trupelor rusești în teritoriul ocupat temporar.

„Scopul este evident – să destabilizeze situația din regiune, să amenințe Moldova. Ei arată că, dacă Moldova susține Ucraina, vor exista anumiți pași”, a declarat Zelenskiy în ultimul său discurs național.

Rusia a refuzat să excludă posibilitatea ca regiunea separatistă moldovenească Transnistria să fie atrasă în războiul din Ucraina.

Germania va autoriza livrarea a 50 de sisteme antiaeriene Gepard către Ucraina, a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht. Elveția a declarat că a blocat Germania să trimită muniție de fabricație elvețiană folosită în sistemele antiaeriene Gepard către Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: