Redactia.ro
Home » Știri » Zăpadă de 8 cm în România. Drumarii au intervenit deja cu utilajele

Zăpadă de 8 cm în România. Drumarii au intervenit deja cu utilajele

Zăpadă de 8 cm în România

Zăpada a ajuns în România. În ultimele ore s-a depus un strat de zăpadă consistent. Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de ninsori și vânt puternic în 11 județe din România. Conform ANM, în Rânca ninge, iar stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri.

Zăpadă de 8 cm în România. Drumarii au intervenit dejacu utilajele

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la Rânca, ninge exact ca în povești în acest moment, iar drumarii deja au mers pentru a acționa cu șase utilaje, după ce stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri. „Se acționează permanent cu lama și material antiderapant”, spun cei de la Secția de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

La acest moment nu există probleme de circulație provocate de ninsoare. Într-o filmare publicată pe pagina de Facebook a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se poate vedea cum drumarii intervin pentru a curăța șoseaua. Stațiunea Rânca este situată la poatele vârfului Păpușa în Munții Novaciului din Masivul Parâng, fiind una dintre locurile din România în care ninge mai devreme, spre fericirea tuturor sportivilor de iarnă. Aceștia se pot da cu placa sau cu schiurile, pârtia fiind dotată cu teleschi, babyschi, instalație noctura și tunuri de zăpadă.

Baza de deszăpezire din Rânca a fost verificată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de către directorul general regional al DRPD Craiova, Bogdan Bratu. „Baza de deszăpezire din Rânca, județul Gorj, a fost verificată în această noapte de Directorul General Regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu. Aceasta s-a asigurat că angajații sunt pregătiți să intervină, dacă este nevoie, cu utilaje și material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi”, se arată în postarea de pe Facebook. Acesta s-a asigurat că angajații sunt extrem de pregătiți pentru a interveni, cu utilaje și material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi.

Cod galben de vreme rea în 11 județe

Din cauza stratului de zăpadă depus în stațiunea Rânca, drumarii au decis să fie nevoiți să intervină cu utilaje șoselele naționale.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o atenționare de Cod galben de ninsori moderate cantitativ care vizează 11 județe din întreaga Românie. Meteorologii anunță că avertizarea meteo este valabilă până sâmbătă, la ora 14.00. Județele vizate de vremea rea sunt Sălaj, Cluj, Alba, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.De asemenea, în intervalul 20 noiembrie, ora 20.00-21 noiembrie, ora 14.00, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. În celelalte părți din țară, meteorologii ANM au emis o informare meteorlogică, valabilă pentru sâmbătă, ora 14.00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în centru, sud-vest și în zona de muntem cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va apărea în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor deppși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: