Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de copii ajunși de urgență în spital după ce au mâncat „răsuflarea dragonului”, cele mai virale dulciuri de pe TikTok

Zeci de copii ajunși de urgență în spital după ce au mâncat „răsuflarea dragonului”, cele mai virale dulciuri de pe TikTok

Zeci de copii ajunși de urgență în spital după ce au mâncat „răsuflarea dragonului”, cele mai virale dulciuri de pe TikTok. Iată detaliile!

Zeci de copii ajunși de urgență în spital după ce au mâncat „răsuflarea dragonului”

Tendința virală TikTok a dus la zeci de copii care au mâncat o gustare cu azot lichid, „răsuflarea dragonului” care au ajuns ulterior, de urgență, la spital.

Autoritățile indoneziene au avertizat cu privire la tendința virală TikTok, după ce zeci de copii au suferit arsuri la stomac și intoxicații alimentare după ce au mâncat gustări stradale.

Ministerul indonezian al Sănătății a venit în ajutor deoarece în jur de 25 de copii au fost răniți după ce au luat parte la un trend viral TikTok în care sunt filmați înghițind o gustare stradală infuzată cu azot lichid, cunoscută sub numele de „răsuflarea dragonului”, explică The Guardian.

Bomboanele curcubeu înmuiate în azot lichid, un pericol pentru sănătate

Jakarta a avertizat cu privire la pericolele utilizării azotului lichid în alimentele pre-gătite și a îndemnat la mai multă prudență după ce copiii au suferit probleme după ce au mâncat „chiki ngebul sau chikibulis”, un sortiment de bomboane curcubeu înmuiat în azot lichid.

Pe TikTok, zeci de videoclipuri cu muzică pe fundal arată copii mici cu fire de fum ieșind din gură în timp ce înghițeau bomboane înmuiate în azot lichid. Unul dintre cele mai în vogă videoclipuri a adunat aproape 60.000 de vizualizări și întruchipează un copil mic care sufla fumul prin gaura din bomboană.

Directorul general al ministerului indonezian al sănătății, Maxi Rein Rondonuwu, a declarat într-un comunicat că acest lucru ar putea duce la arsuri ale pielii, iar dificultățile respiratorii severe sunt alte potențiale riscuri.

Experții au avertizat, de asemenea, împotriva unor astfel de cascadorii. Potrivit doctorului Dicky Budiman, un medic indonezian și cercetător în domeniul securității sanitare globale la Universitatea Griffith, consumul de alimente înainte ca azotul lichid să se fi evaporat are potențialul de a provoca arsuri intestinale și perforații. În cele mai grave cazuri, poate duce și la deces, a avertizat Budiman.

Deși nu au fost raportate decese în Indonezia, ministerul a precizat că aproximativ 25 de copii au fost spitalizați.

Sursa foto: NowThis

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: