Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București. Unde vor fi amplasate aparatele salvatoare

Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București. Unde vor fi amplasate aparatele salvatoare

Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București. Iată unde vor fi amplasate aparatele salvatoare!

Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București

Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București, contribuind astfel la creșterea siguranței și salvarea de vieți în cazuri de urgență. Aceste aparate vor putea fi găsite în diverse spații publice, fiind accesibile tuturor celor care se confruntă cu situații critice.

Scopul montării defibrilatoarelor automate în București și Ilfov este acela de a oferi asistență medicală imediată persoanelor rănite sau aflate în stop cardio-respirator până la sosirea serviciilor de urgență. Aceste dispozitive pot face diferența în astfel de situații critice și pot contribui la salvarea vieților.

Defibrilatoarele automate vor fi amplasate în diverse locații publice, cum ar fi mall-uri, magazine, aeroporturi, stații de metrou și gări, asigurând astfel un acces rapid și facil la aceste aparate. Principala caracteristică a acestor dispozitive este că pot fi folosite de oricine, indiferent dacă au sau nu cunoștințe în domeniul primului ajutor. Nu este necesară o pregătire specială pentru a utiliza un defibrilator automat, deoarece acestea sunt prevăzute cu instrucțiuni de utilizare clare, atât scrise, cât și vocale.

Defibrilatorul transmite datele la dispecerat

În momentul în care capacul defibrilatorului se deschide, aparatul va intra în legătură cu dispecerul serviciului de urgență 112, asigurând astfel un suport suplimentar pentru persoana care folosește dispozitivul. Astfel, aceasta va primi instrucțiuni și îndrumări din partea dispecerului, care va oferi asistență în timp real pentru a maximiza șansele de supraviețuire ale pacientului.

În prezent, în București au fost deja montate peste 50 de defibrilatoare automate, în zone aglomerate și frecventate de către public. Printre acestea se numără Piața Universității și Teatrul Național. Pentru a asigura o acoperire cât mai largă și eficientă, se planifică montarea a încă 30 de astfel de aparate în oraș, în locații precum stații de metrou, mall-uri, aeroport, gară și magazine.

„Defibrilatorul are un nume, SALI, este făcut în Israel și este o stație de prim ajutor pentru ca atunci când îl deschideți, o să vedeți că poate să fie măsurat puls-oximetrul, poate să fie luată tensiune, poate să fie dat oxigen pacientului și, mai ales, se conectează și transmite datele la dispecerat”, a declarat Raed Arafat, relatează playtech.ro.

Se estimează că vor fi montate 376 de defibrilatoare

Pe plan național, se estimează că vor fi montate 376 de defibrilatoare automate în cele mai aglomerate locuri din întreaga țară. Aceste dispozitive vor contribui semnificativ la îmbunătățirea asistenței medicale de urgență și la creșterea șanselor de supraviețuire în situații critice.

Implementarea acestor defibrilatoare automate în spațiile publice reprezintă un pas important în direcția creșterii siguranței și protecției cetățenilor.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: