Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta. Solicitarea protestatarilor către Iohannis

Zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta. Solicitarea protestatarilor către Iohannis

GALERIE FOTO (2) Zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta

Proteste în toată țara. Zeci de persoane s-au strâns în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități. Protestatarii cer libertatea și relaxarea măsurilor de protecție elaborate în ultimele zile din cauza numărului mare de infectări. Ce îi cer oamenii președintelui Iohannis?

Zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta. Solicitarea protestatarilor către Iohannis

UPDATE  20:20  Sute de protestatari se îndreaptă în acest moment spre Piața Victoriei, acolo unde se vor întâlni cu alți oameni. Bătrânii le cer autorităților să le permită să se deplaseze la biserică și să se relaxeze restricțiile, dar cu toate astea, statul nu reacționează în niciun fel. România se îndreaptă către un dezastru economicpentru că mii de oameni au rămas fără locuri de muncă.

Zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta. În acest moment, zeci de bucureșteni s-au strâns în centrul Bucureștiului pentru a protesta noile restricții, dar și în mai multe județe din țară, precum Brașov, Cluj, Constanța, Botoșani și Alba-Iulia. Oamenii nu sunt de acord cu măsurile impuse de autorități din cauza numărului mare de infectări cu COVID19. Liderii protestelor îi cer lui Iohannis să convoance un referendum consultativ prin care aceștia să-și dea cu părerea referitor la restricțiile impuse, iar în caz contrar, aceștia au anunțat că vor continua să iasă în stradă.

Este a cincea zi în care cetățenii României protestează și se pare că nu se vor opri până când autoritățile nu le ascultă cererile. Nici jandarmii trimiși la fața locului nu reușesc să-i oprească pe protestatari. Și la Constanța peste 50 de oameni protestează împotriva noilor măsuri, invitând totodată și alți oameni să se alăture manifestului.

Zeci de oameni protestează în Constanta

Unii participanți au fost amendați

În ultimele patru zile, unii participanțu au fost amendați, dar acest lucru nu i-a împiedicat să continue protestul. Miercuri seara, în Capitală oamenii au plecat în marș din Piața Universității spre Obor-Ștefan cel Mare și Piața Victoriei. Într-un final, s-au strâns aproximativ 450 de protestatari, iar din fericire au fost pașnici. „Libertate! Libertate!” s-a strigat din nou și la Constanța. Tot aici a avut loc un incident, după ce un bărbat a refuzat să se legitimeze. Acesta a fost pus la pământ de oamenii legii, dar a scăpat de amendă.

La Oradea, aproximativ 200 de persoane s-au strâns pentru a manifesta împotriva noilor restricții și au dat foc măștilor de protecție. Printre cei care au protestat s-au numărat și liderii AUR, considerați și organizatorii marșului violent de luni seara din Capitală. George Simion, Claudiu Târziu și Diana Șoșoacă i-au încurajat pe oameni să iasă în stradă și să-și ceară drepturile. Ulterior, aceștia au fost amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după ce lucrurile au degenerat și o parte dintre protestatari au aruncat cu pietre și petarde în jandarmi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: