Redactia.ro
Home » Știri » Zelenski: „Muzica noastră cucerește Europa”. Mesajul președintelui după victoria Ucrainei la Eurovision

Zelenski: „Muzica noastră cucerește Europa”. Mesajul președintelui după victoria Ucrainei la Eurovision

Ucraina a câștigat marea competiție muzicală Eurovision de anul acesta! Kalush Orchestra, cu piesa Ștefania, au primit cele mai multe voturi: din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte.

Marele câștigător Eurovision, Ucraina 

 Kalush Orchestra, cu piesa Stefania: 

România a acordat 12 puncte, tot Ucrainei.

Se credea încă din cotele la pariuri că Ucraina va fi favorizată.

În plin război, reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol. 

„Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”, sunt versuri din melodia Stefania care este un mix de hip-hop îmbinat cu muzică tradițională. 

Rusia a fost exclusă din competiție din cauza invaziei declanșate de Vladimir Putin în Ucraina.

Zelenski: „Muzica noastră cucerește Europa”

Președintele ucrainean a celebrat pe Facebook marele câștig al Ucrainei din finala Eurovision 2022, anunțând că speră ca ediția de anul viitor, găzduită de țara „măcinată de război”, va avea loc în Mariupol, relatează Agerpres: 

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, a scris Zelenski, pe Facebook. Preşedintele ucrainean a adăugat că anul viitor ţara sa va găzdui concursul Eurovision. 

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

„Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victorie şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean. 

Cum s-a descurcat România în finala Eurovision 2022

Reprezentantul României, WRS, s-a clasat pe locul 18 (din 25 de finalişti) cu 64 de puncte.

„Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică şi scriu şi pentru alţii. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la «Românii au talent» şi «Vocea României», aşa mi-am început eu cariera. Părinţii mei sunt ambii dansatori şi am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început”, a spus recent reprezentantul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: