Redactia.ro
Home » TV » Zina Dumitrescu a murit. Află povestea impresionantă a vieții sale

Zina Dumitrescu a murit. Află povestea impresionantă a vieții sale

Zina Dumitrescu a murit. Află povestea impresionantă a vieții sale

Zina Dumitrescu s-a stins din viață, la 82 de ani.

Creatoarea de modă, pe numele ei real Zenobia Bogoș, s-a născut în Județul Ismail, din Republica Moldova, în anul 1936.

„Tatăl meu a fost comandat în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita ca un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie. După război a trebuit să ne refugiem în România”

Zina Dumitrescu a lucrat ca model la Casa de Modă Venus în timpul liceului, al cărui director avea să devină la vârsta de 30 de ani. Numită  ” Mama Modei Românești ” sau ” mama Zina”, creatoarea de modă a lansat manechine care au devenit ulterior celebre precum Dana Săvuică,  Melek Ament,  Bianca Brad, Romanița Ivan sau Jeanie.

S-a lăsat de Drept pentru a face Teatru

Fiind o femeie frumoasă, toată lumea o întreba de ce nu se face actriță, așa că Zina Dumitrescu s-a lăsat de Facultatea de Drept pentru a intra la Facultatea de Teatru și Film.

„Eram prin anul trei de drept și aveam o mătușă, Lucia Novacovici, care era bibliotecara Teatrului Național. Ducându-mă pe la ea prin vizită, în tinerețe am citit forate mult-eram pe atunci superbă, cu părul blond până la brâu-toată lumea din treatru mă întreba de ce nu dau la teatru….m-a prezentat regizoarei Marieta Sadova, care de-abia ieșise din închisoare și era bună prietenă cu mătușa mea.(…) Am intrat la Institutul de Teatru și Film. Culmea este că în anul în care intram eu, a picat actrița Irina Petrescu. M-am retras de la Drept, imediat ce am intrat la Institutt, la clasa lui Pop Marția, Dreptul terminându-l mai târziu, la fără frecvență, de gura părinților mei care doreau să termin o facultate mai serioasă.

Viața Zinei Dumitrescu, o poveste incredibilă

Zina Dumitrescu a fost prietenă bună și colegă de trupă cu Stela Popescu( 79 de ani).  Aceasta a fost selectată de către Departamentul de Creație de la Fabrica de Creație în anul I de facultate, alături de Stela, pentru a fi manechin. Atunci l-a cunoscut și pe Costică Dima, pe care îl considera unul dintre cei mai mari desgineri și tehniciani în materie de modă din România.

Zina Dumitrescu a dezvăluit cele mai bine păstrate secrete din viața sa

Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze cu Elena Ceaușescu

Aceasta a cunoscut-o și pe Elena Ceaușescu, pentru care a refuzat să lucreze. Despre soția lui Nicolae Ceaușescu, creatoarea de modă a mărturisit că nu avea haine urâte, dar nu avea stil și nu știa să-și poarte șinutele, deși părea că era preocupată de modă. Zina Dumitrescu considera că Elena Ceaușescu arăta îngrozit din punct de vedere al stilului.

Fratele său a murit înecat

Trăsăturile superbe pe care le avea Zina le-a moștenit de la bunica din partea tatălui, care a fost o contesă poloneză și pe care a chemat-o tot Zenovia, numele real al creatoarei. Informația că ”mama Zina” a avut un frate mai mic care a murit înecat nu este cunoscută de mulți.

” În noaptea aia, tatăl meu a pornit să-l caute pe fratele meu și, după ce l-a găsit mort, s-a întors acasă cu părul alb. Din cauza șocului albise. Tatăl meu a murit în `65 și regret că nu l-a apucat pe Cătălin (fiul creatoarei n.r), care s-a născut în `69 ”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini