Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ziua de 11 septembrie. Cui trebuie să îi urezi „La mulți ani”

Ziua de 11 septembrie. Cui trebuie să îi urezi „La mulți ani”

Ziua de 11 septembrie. Cui trebuie să îi urezi "La mulți ani"

Potrivit calendarului ortodox 2019, pe 11 septembrie 2019, cei credincioși o vor sărbtori pe Sfânta Teodora din Alexandria. Află ce nume se vor sărbători miercuri.

Ziua de 11 septembrie. Cui trebuie să îi urezi „La mulți ani”

Miercuri, 11 septembrie va fi sărbătorită Sfânta Teodora din Alexandria.Sfânta Teodora din Alexandria a decis să se călugărească deoarece și-a dat seama că a păcătuit foarte mult, după ce aceasta și-a înceșat soțul. Sf. Teodora și-a tăiat părul,s-a îmbrăcat în haine bărbătești și s-a alăturat unei mănăstiri de călugări. Aceasta a fost numită Teodor, iar o tânără a acuzat pe nedrept că a lăsat-o însărcinată. Noul călugăr a acceptat prigonirea din mănăstire și timp de șapte ani a trăit într-o pădure unde a crescut copilul acelei femei.

Sf. Teodora a fost primită în mănăstire după șapte ani

După cei șapte ani petrecuți în pădurea, aceasta a fost primită în mănăstire. Monahul Teodor a murit după doi ani și abia atunci s-a aflat că de fapt era femeie. Soțul Sf. Teodora, după ce aflat întreg adevărul, a ales să trăiască în chilia soției sale până la moarte.

Troparul Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria: Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Nume de sărbătoriți de Sfânta Teodora

Sfânta Teodora din Alexandria este sărbătorită pe 11 septembrie. La mulți ani tuturor celor ce poartă numele Teodor și Teodora, Tudor, Tudora și derivatele sale: Toader, Teo, Tudorel, Tudorica, Toderica, Toderita, Dorin, Dorina, Doru, Dora, Doroteea, Dorel, Dicu.

Citeste si:Cum arată mama Andreei Mantea. Vedeta îi seamănă perfect

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: