Redactia.ro
Home » Știri » Ziua Eroilor 2020. De ce este sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului

Ziua Eroilor 2020. De ce este sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului

Ziua Eroilor 2020

Când pică Ziua Eroilor în 2020. Această zi este celebrată în aceeași zi cu Sărbătoarea Înălțării Domnului.

În fiecare an, la 40 de zile după Paște, creștin ortodocșii sărbătoresc Înălțarea Domnului. Este sărbătoarea care marchează înălțarea lui Iisus Hristos către Cer, către Dumnezeu Tatăl, după ce a Înviat pentru mântuirea credincioșilor.

Când sărbătorim Ziua Eroilor 2020 și ce semnficație are această zi

Anul acesta, Înălțarea Domnului va fi sărbătorită pe 28 mai 2020. Astfel, și Ziua Eroilor va fi sărbătorită tot în această zi.

Ziua Eroilor 2020 pică pe 28 mai. Această zi se mai numește și Ispas sau Paștele Cailor. Între anii 1999 și 2001 a avut loc Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul acestuia, s-a decis ca sărbătoarea Înălțării Domnului să fie consacrată ca Zi a Eroilor.

Această zi este una de sărbătoare națională bisericească. În toate lăcașele de cult creștin ortodoxe românești sunt eroii români care s-au jertfit de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării sau întregirea neamului românesc.

Ziua Eroilor 2020. Ce se face de această sărbătoare

În biserici, mănăstiri și catedrale, pe lângă slujba dedicată Înălțării Domnului, se fac și slujbe de pomenire pentru eroii neamului. De obicei, în toate lăcașele de cult se vor bate clopotele la ora 12:00. În instituțiile publice, dar și în unitățile de învățământ se va ține un moment de reculegere. Acesta va reprezenta un omagiu pentru eroii patriei.

În fiecare oraş, autorităţile vor organiza evenimente simbolice, depuneri de coroane şi marşuri la statui, monumente sau mausolee ridicate în cinstea eroilor români. Este o zi cu puternică semnificaţie pentru poporul român, care este marcată cum se cuvine de fiecare familie, mai ales de către cei care au avut rude ce au pierit în cele două războaie sau care sunt militari de meserie, apărându-ne pe toți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: