Redactia.ro
Home » Știri » Ziua Z + 1: Charles va fi proclamat noul rege al Marii Britanii, se vor trage salve de tun și drapelele vor fi ridicate la catarg FOTO

Ziua Z + 1: Charles va fi proclamat noul rege al Marii Britanii, se vor trage salve de tun și drapelele vor fi ridicate la catarg FOTO

GALERIE FOTO (2)

Astăzi, Regele Charles al III-lea preia tronul la moartea mamei sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Iată cum se va desfășura Ziua Z+1!

Ziua Z+1: Charles va fi proclamat noul rege al Marii Britanii

Regele și Regina se întorc la Londra:

Charles și Camilla se vor întoarce la Londra pentru o audiență cu prim-ministru. Cei doi au înnoptat la Balmoral.

Audiență cu premierul:

În ciuda durerii sale, noul suveran Charles este așteptat să țină prima sa audiență în calitate de monarh cu premierul Liz Truss cât mai curând posibil din punct de vedere practic.

Sicriul ei va fi drapat în Standardul Regal cu o coroană din florile ei preferate, este de așteptat să rămână la iubita ei reședință privată din Highland, Balmoral, timp de două zile.

La ora 13:00:

Noul rege Carol al III-lea se va adresa națiunii. Totodată, va avea loc o salvă de tun în onoarea reginei. Va fi câte un cartuș pentru fiecare an din viața reginei. Saluturile de armă vor fi trase în Hyde Park și în alte stații, de către Trupa Regelui în Hyde Park, coincizând cu Proclamația Principală. Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se va întruni la Palatul St. James la ora 10:00 pentru proclamarea  Regelui Charles al III-lea. Documentul este citit în public de pe balconul Palatului St James. O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London.

Un alt salut de armă va avea loc la Turnul Londrei. De asemenea, se așteaptă să se bată clopotele la Westminster Abbey, la Catedrala St Paul și la Castelul Windsor.

Între timp, luminile de la reședințele regale vor fi stinse, iar publicul va continua să se adune și să lase flori, în timp ce vor fi aduse omagii din întreaga lume.

Discursul televizat al regelui Charles:

Regele va ține un discurs televizat către națiune, pe care urmează să îl înregistreze în prealabil. El va aduce un omagiu, Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și își va jura datoria față de serviciul său ca nou suveran.

Pe parcursul weekend-ului vor avea loc mai multe întâlniri și evenimente, inclusiv confirmarea planurilor funerare ale reginei și a programului pentru zilele următoare, precum și reuniunea Consiliului de Aderare la Palatul St James din Londra pentru a-l proclama oficial pe Charles ca nou suveran.

Modul în care înmormântarea va prinde contur – Sursa foto: .dailymail.co.uk

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: