Redactia.ro
Home » Sport » Zlatan Ibrahimovic implicat într-un scandal uriaș! Ce a făcut fotbalistul

Zlatan Ibrahimovic implicat într-un scandal uriaș! Ce a făcut fotbalistul

Zlatan Ibrahimovic, scandal rasism, LeBron James,

Zlatan Ibrahimovic este din nou în centrul unui scandal, după declarațiile făcute. Acesta a spus că sportivii de performanță nu ar trebui să se implice în mișcări activiste și politice. Imediat mai multe staruri au reacționat.

“Fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal pentru că asta știu să fac. Dacă eram politician, făceam politică. Asta este greșeala pe care o fac oamenii faimoși. Stai departe de chestiile astea, pentru că nu arată deloc bine din exterior”, a fost declarația lui Zlatan, într-un interviu pentru Discovery Suedia.

De aici a pornit tot scandalul. Cei care i-au dat imediat replica au fost mai mulți jucători de baschet din NBA care susțin mișcări precum #BlackLivesMatter sau ”More Than A Vote”. Printre cei vizați de fotbalistul suedez se numără și LeBron James.

„Nu o să tac niciodată în privinţa lucrurilor care sunt greşite. Vorbesc despre oamenii mei şi despre egalitate. Despre nedreptăţi sociale, rasism, suprimarea sistematică a alegătorilor, lucruri care se întâmplă în comunitatea noastră.
Sunt parte din comunitate, văd ceea ce se întâmplă. Am un grup de peste 300 de copii în şcoala mea, care trec prin aceleaşi lucruri şi au nevoie de o voce. Eu sunt vocea lor şi folosesc platforma mea pentru a aduce o rază de lumină în privinţa a tot ceea ce se întâmplă, nu numai în comunitatea din această ţară, ci în întreaga lume.
E amuzant că tocmai Ibrahimovic a spus asta, pentru că, dacă îmi amintesc bine, în 2018 el a povestit cum în Suedia vorbeşte despre aceleaşi lucruri. Pentru că numele lui de familie nu e unul obişnuit acolo, au existat nişte insulte rasiste pe teren, nu-i aşa? A spus asta, da? Da. Ştiam eu că a spus asta. Sunt un tip foarte educat. Nu sunt persoana potrivită pe care să o ataci, pentru că eu îmi fac temele”, a spus LeBron James, într-o conferință.

“Ești prost ca naiba”

”E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest status în sport se implică, în același timp, și în politică” a spus fotbalistul celor de la AC Milan.
Imediat fostul jucător din NBA, Baron Davis l-a atacat și el pe Zlatan Ibrahimovic.

”Zlatan, stai departe de Los Angeles. Galaxy e varză oricum. Iar tu ești prost ca naiba. Ia-ți look-ul ala furat de la Zohan și dă-i-l înapoi lui Adam Sandler. Iar acum lasă ‘Regele’ (porecla lui LeBron James) să vorbească!”, a spus Baron Davis.

Zlatan a fost de curând victima unor abuzuri rasiste. La meciul dintre AC Milan și Steaua Roșie Belgrad a fost jignit pentru că are origini bosniace.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: