Redactia.ro
Home » Știri » Zona în care persoanele care nu poartă mască de protecție riscă doi ani de închisoare.

Zona în care persoanele care nu poartă mască de protecție riscă doi ani de închisoare.

În Etiopia, refuzul de a purta mască, poate aduce persoanelor până la doi ani de închisoare.

 

Ce riscă cei care nu respectă măsurile impuse de autorități

 

În Etiopia, persoanele care încalcă în mod voit restricțiile menite să limiteze răspândirea COVID-19 riscă până la doi ani de închisoare.

Printre restricțiile impuse de autorități se numără și strângerile de mână, ieșirile în spații publice fără mască de protecție, dar și statul la masă a mai mult de trei persoane. Cetățenii trebuie să păstreze în continuare distanța socială de doi metri.

Procurorul general al țării a anunțat măsura luată, pe fondul îngrijorării că cetățenii devin neglijenți și nu mai poartă masca, odată cu ridicarea stării de urgență.

„Este ca și cum COVID-ul nu ar mai fi, oamenii nu mai au grijă”, a scris joi ministrul Sănătății, Lia Tadesse, pe o rețea de socializare. „Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune” a mai adăugat ea, conform CNN.

 

Creșterea numărului de cazuri și în Etiopia

 

Etiopia este a doua cea mai populată națiune din Africa și o putere regională. Țara a declarat în aprilie o stare de urgență pentru a stopa răspândirea pandemiei, după care, în luna septembrie a ridicat-o. Ministerul Sănătății a înregistrat  până acum peste 90.000 de cazuri de infectări cu Covid-19. Etiopia are o populație de peste 100 de milioane de oameni. România are o populație de 19 milioane de oameni și a înregistrat până acum peste 200.000 de infectări cu coronavirus.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: