Redactia.ro
Home » Stil de viață » 1 Mai: rețeta de mici originală. Ingredientul secret pentru cei mai gustoși mititei

1 Mai: rețeta de mici originală. Ingredientul secret pentru cei mai gustoși mititei

1 Mai 2020: rețeta de mici originală

Rețetă de mici originală. Învață cum să faci cei mai buni mici, acasă. 1 Mai 2020 va fi o zi aparte pentru românii obișnuiți de atâta timp cu o sărbătoare în are liber. Asta nu înseamnă că nu putem să facem din 1 Mai o zi frumoasă și distractivă!

Bineînțeles, de pe masa de 1 Mai nu trebuie să lipsească un platou cu mici, stropiți cu bere. Și ce poate fi mai bun, dacă nu chiar cei făcuți de noi, acasă.

Rețeta de mici originală. Ingredientul secret pe care să îl folosești de 1 mai

Folosește 700 gramde de pulpă de vită, 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă), 300 ml supă de oase sau apă foarte rece, o lingură rasă de cimbru uscat, o linguriță rasă de semințe de chimen, două lingurițe de boia dulce, 5-6 boabe de ienibahar, o jumătate de linguriță de boabe de coriandru, 5-7 căței de usturoi, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat, sare, puțin ulei pentru uns.

Cum se pregătesc mititeii gustoși

Toacă foarte fin carnea de vită și cea de porc împreună cu usturoiul. Zdrobește condimentele în mojar și apoi frământă bine carnea cu ele, pentru o aromatiza. Adaugă bicarbonatul de sodiu stins cu puțină zeamă de lămâie.

Adaugă treptat, puțin câte puțin, supă de oase sau apă, până când pasta devine pufoasă (nu trebuie neapaărat să folosești întreaga cantitate de lichid!). Pasta se pune în castron și se acoperă cu folie. Se lasă la frigider câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte. Pasta de mici trebuie scoasă din frigider cu trei ore înainte ca micii să fie puși pe grătar. Carnea ajunsă la temperatura camerei va fi mai ușor de modelat.

Pentru a fi fripți, se încinge foarte bine grătarul, iar mititeii formați cu mâna se ung cu ulei înainte cu o oră de a fi așezați pe grătar. Întoarce fiecare mititel de pe o parte pe alta de câte trei ori. Micii perfecți sunt cei pe care focul nu i-a pătruns complet și au interiorul suculent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: