Redactia.ro
Home » Știri » 10.000 de oameni vor fi infectați până la 1 iunie. Ministrul Sănătății face declarații șocante

10.000 de oameni vor fi infectați până la 1 iunie. Ministrul Sănătății face declarații șocante

Nelu Tataru

Ministrul Sănătății precizează că, până la 1 iunie, persoanele infectate cu coronavirus din România vor ajunge la 10.000 de cazuri. În a doua jumătatea a lunii mai se așteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi.

10.000 de cazuri de infectare până la 1 iunie

Minstrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că este posibil ca până la 1 iunie, România să se confrunte cu 10.000 de cazuri infectare, iar în a doua jumătate a lunii mai, se așteaptă ca infectările să scadă progresiv.

Motivul infectării, susține ministrul Sănătății, este nerespectarea regulilor, de românii care vin din străinătatea și de cei care părăsesc domiciliul.

Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru.

Coronavirus în România

Conform ministrului, există două focare de infecții la spitalele din Constanța și Brașov care afectează cadrele medicale. Mai mull, acesta nu a exclus posibilitatea unei extinderi la populație.

În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (…) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a spus Nelu Tătaru.

În județul Brașov nu este raportat niciun cadru medical infectat cu coronavirus, iar la Constanța a fost confirmat un singut personal medical.

Conform ultimului bilanț, în România sunt 3.613 persoane infectate cu coronavirus și 146 de decese.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: