Redactia.ro
Home » Știri » 10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian. Aproape 22.000 de copii au fost uciși în ultimul deceniu

10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian. Aproape 22.000 de copii au fost uciși în ultimul deceniu

GALERIE FOTO (9) 10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian

10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian. Conflictul din Siria a curmat mii de vieți și a distrus viitorul unei generații de copii. În prezentat, situația multor copii și familii este precară, iar aproape 905 dintre copii au nevoie de asistență umanitară. Pe 15 martie se împlinesc 10 de ani de când a începutul Războiul Civil Sirian.

10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian. Aproape 22.000 de copii au fost uciși în ultimul deceniu

10 ani de la începerea Războiului Civil Sirian. În urmă cu 10 ani, mai exact, pe 15 martie 2011 a început războiul în Siria. Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, până în prezent, au murit cel puțin 388.652 de oameni. Războiul din Siria a curmat destinele a mii de oameni și a periclitat viitorul unei generații de copii. ONG-ul cu sediul la Londra a declarat că atacurile regimului sirian și ale militanților aliate sunt responsabile de majoritatea morților în rândul civililor. Noul bilanț al OSDO, publicat în decembrie 2020, arată că peste 387.000 de persoane au murit în urma atacurilor. Directorul organizației a precizat că este vorba de cea mai mică creștere anuală a numărului de morți înregistrată de la începutul luptelor. În 2020, luptele au scăzut după un armistițiu în nord-vestul Siriei și al pandemiei de coronavirus, eforturile fiind concentrate pe combaterea virusului.

De asemenea, OSDO a descoperit cel puțin 16.000 de decese în închisoarile guvernamentale și centrele de detenție din Siria, dar bilanțul a fost subestimat. Organizația susține că moartea celor 88.000 de deținuți torturați, nu ar fi fost inclusă în bilanțul victimelor. Războiul din Siria a izbucnit în 2011, după reprimarea manifestațiilor pro-democrație de către Damasc, iar în prezent implică o multitudine de beligeranți și puteri străine. În acest moment, regimul din Damasc controlează peste 60% din teritoriul sirian, după o serie de victorii înregistrate începând cu 2015 de forțele regimului, susține de Rsuia, contra jihadiștilor și insurgenților. Rebelii Idlib din nord-vestul Siriei continuă să se sustragă controlului său. Războiul din Siria a constrâns la exod mai mult de jumătate din populația de dinainte de război, iar aproape 200.000 de persoane au dispărut.

Războiul Sirian va intra în cel de-al 11-lea an

Directorul Executiv al UNICEF, Henrietta Fore precizează că toți copiii din Siria trebuie ajutați, iar comunitatea internațională va lupta pentru a aduce pacea în Siria. Situația din Siria este alarmantă, având în vedere că în nord-vestul țării, milioane de copii sunt strămutați, iar multe familii fug din calea violențelor. În tabara Al-Hol și pe teritoriul nord-estului Siriei, 27.500 de copii de cel puțin 60 de naționalități și mii de copii sirieni suferă în tabere și centre de detenție. Totodată, numărul de copii refugiați din țările alăturate, a crescut cu peste zece ori din 2012.

În ultimii 10 ani, manifestațiile de masă, împotriva cărora regimul a reacționat, cu focuri de armă, arestări și bombardamente, s-au transformat într-un adevărat război civil, la care au început să ia parte tancuri și avioane. În cadrul manifestațiilor au participat musulmani suniți și laici, dar și kurzi. Războiul este întreținut de diverse facțiuni precum, Regimul Sirian și aliații internaționali ca Iran, Rusia și Hezbollah, Rebelii, Armata Siriană Liberă și Forțele Democratice Kurde susține de SUA și statele NATO și Grupările jihadiste salafide.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: