Redactia.ro
Home » Stil de viață » 15 motive pentru care trebuie să consumi pomelo

15 motive pentru care trebuie să consumi pomelo

15 motive pentru care trebuie să consumi pomelo

Dacă nu ai încercat până acum fructul pomelo, cu siguranță o să-l încerci acum! Iată 15 motive pentru care trebuie să consumi pomelo, fiind un aliat pentru un corp sănătos și armonios.

15 motive pentru care trebuie să consumi pomelo

Pomelo este o “portie” bună de sănătate și vitalitate. Plin de vitamine și minerale, acesta este totodată un minunat aliat al curelor de slăbire, deoarece conferă senzație de sațietate și totodata energie, fără însă să dăuneze siluetei. Iată câteva din motivele pentru care ar trebui să consumi acest fruct!

1. Te ajută să slăbești într-un mod sănătos și frumos – Pomelo este un fruct de mare ajutor în această situație, datorita conținutului redus de calorii și grăsimi. În plus, conține enzime care accelerează arderea grăsimilor. Este un fruct recomandat în dieta cu ouă, deoarece îți conferă senzația de sațietate și vitalitate pe parcursul curei de slăbire.

2. Un fruct gustos și versatil – Deși cu o ușoară tentă de grapefruit, pomelo are însă o dulceață aparte și este foarte gustos. La aspect se aseamănă oarecum cu pepenele galben. Datorită gustului său dulce, bun și aromat, pomelo poate fi consumat atât în stare naturală sau sub forma de suc proaspăt. Poate fi adăugat și în diverite mâncăruri, mai ales la salate, sosuri și marinate.

3. Este bogat în fibre – Deoarece pomelo conține o cantitate importantă de fibre, acesta reprezintă un bun remediu natural contra constipației, ajutând la reglarea tranzitului intestinal.

4. Sursă bogată de antioxidanți – Datorită conținutului bogat de antioxidanți, pomelo este recunoscut pentru eficiența sa în lupta împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Acesta ajuta inclusiv la încetinirea pocesului de îmbătrânire, protejează și întărește organismul în fața multor afecțiuni.

5. Susține sănătatea inimii – Pomelo este un fruct bogat în potasiu, un mineral care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Astfel, acesta susține sănătatea inimii și a întregului sistem cardiovascular. Alături de vitamina C și de celelalte vitamine și minerale, consumul regulat de pomelo curăță reziduurile arteriale și reduce impuritățile.

6. Conținut bogat de vitamina C – Ca și majoritatea citricelor, pomelo este un fruct bogat în vitamina C. De-a lungul timpului, studiile efectuate au demonstrat importanța acestei vitamine. Vitamina C întărește sistemul imunitar, scade nivelul de stres, reduce riscul de accident vascular cerebral, ajută la prevenirea inflamațiilor, a bolilor cardiovasculare și a multor alte afecțiuni.

7. Efect antiaging dovedit – Ca și grapefruitul, pomelo conține o substanță numită spermadina, care se regăsește în organismul uman și care are rolul de a proteja celulele împotriva procesului de îmbătrânire și de deteriorare a acestora.

Motive pentru care trebuie să consumi pomelo. Este un remediu pentru prevenirea cancerului

8. Are grijă de tenul tău – Consumând pomelo gruparea granulelor de melanină este redusă, astfel încât sunt prevenite și chiar combătute petele maro ce pot să apară pe ten. În plus este redusă producția în exces de sebum, fapt ce previne și combate probleme precum acneea și coșurile.

9. Pomelo pentru un păr frumos – Conținutul ridicat de vitamine și de minerale ajută la menținerea sănătații și, în consecință, a frumuseții podoabei tale capilare. De asemenea, conținutul ridicat de apă din acest fruct menține scalpul bine hidratat, iar vitamina C din compoziție luptă împotriva bacteriilor, protejând scalpul de apariția mătreții.

10. Are grijă de dantura taUn aspect foarte important este acela că pomelo previne sângerările gingivale. Se știe că acesta este un prim semn al unor afecțiuni mult mai grave. Consumând constant previne slăbirea rădacinii dinților, astfel încât tu să ai o dantură puternică și sănătoasă. Mai mult, scade riscul apariției cariilor dentare.

11. O sursă importantă de calciu – Este un fruct bogat în calciu. Acesta ajută la menținerea densității osoase, previne osteoporoza, este de ajutor pentru sănătatea articulațiilor, combate crampele musculare și carceii.

12. Ține departe infecțiile urinare – Conținutul ridicat de vitamina C regăsit în acest fruct ajută la creșterea nivelului de acid în urină, inhibând astfel dezvoltarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar. Astfel, consumul de pomelo ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar.

13. Contra cancerului mamar – Bioflavonoizii ce se regăsesc în coaja acestui fruct ajută la eliminarea excesului de estrogen din organism, fiind astfel un remediu eficient pentru prevenirea cancerului mamar. Bioflavonoizii atacă celulele canceroase, prevenind răspandirea acestora în organism.

14. Previne anemia – Pomelo este un fruct indicat pentru a preveni și combate anemia. În special în perioadele de convalescență, o cură cu suc proaspat de pomelo poate fi de mare ajutor. Desigur, îți poți prepara sucul dintr-un mix de legume și fructe proaspete, care alături de pomelo îți vor readuce starea de bine și de sănătate.

15. Un bun energizant natural – Dacă vrei să te simti energizat într-un mod natural și sănătos, atunci încearcă un pahar cu suc proaspat de pomelo. Sau atunci cand te simți obosit și parca ai și rontăi ceva bun, prepară-ți o salata de cruditați în care ai adăugat din belsug bucați din acest fruct minunat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: