Redactia.ro
Home » Stil de viață » 3 tipuri de mâncare dulce de post. Desert permis pentru postul Paștelui

3 tipuri de mâncare dulce de post. Desert permis pentru postul Paștelui

3 tipuri de mâncare dulce de post

Postul Paștelui este o încercare grea pentru creștini, pentru că nu se mai pot înfrupta din alimente, așa cum ar face-o în mod normal. Cum este o perioadă în care putem mânca dulce, este necesar să știm ce rețete de post să pregătim!

Rețete dulci de post. Cum se fac

Iată câteva rețete de post dulci, pe care le poate face oricine, acasă. Sunt delicioase și cu siguranță nu se vor vedea nici pe cântar!

Rețetă de negresă de post

De ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de negrese:

¾ ceașcă de pudră de cacao

2/3 ceașcă de ulei

¼ ceașcă de apă

1 ceașcă de zahăr

¾ ceașcă de lapte de soia

1 linguriță de vanilie sau un plic de zahăr vanilat

1 ceașcă de faină

1 linguriță de praf de copt

opțional – se pot adăuga și alune sau nuci.

Cum se face negresa de post, pas cu pas

Amestecăm pudra de cacao cu uleiul vegetal dar și cu apa. După aceea punem zahărul, laptele de soia, vanilie și amestecăm foarte bine. Când acestea s-au amestecat punem făina și praful de copt. Punem compoziția astfel obținută într-o tavă unsă în prealabil cu ulei pe care putem și tapetats cu făină pentru ca prăjitura noastră să nu se prindă.

Este necesar să preîncălzim cuptorul la 175 ° și negresa de post trebuie să se coacă timp de 35 de minute.

Brioşe de post cu măr

1 ceașcă și un sfert de fulgi de cereale (fulgi de porumb sau fulgi de cereale integrale)

1 ceașcă și un sfert de făină

1/3 ceașcă de zahăr brun sau alb

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de praf de copt

1 ceașcă și un sfert de suc de mere

¼ ceașcă de margarină topită

1 pliculeț de zahăr vanilat

1 măr – decojit, curățat de semințe și tăiat bucăți

O altă rețetă pe care o putem face este cea de brioșe de post. Începem prin amesteca fulgii de cereale cu zahărul, făina, scorțișoara și praful de copt. Adăugăm și sucul de mere, bucățele de măr și vanilie. Punem acest amestec în forme și care a fost unse în prealabil cu margarină sau ulei. Le coacem pentru circa 30 de minute la 190 °C.

Mai putem pregăti, de asemenea, şi alte preparate de post, cum ar fi:

  • Clătitele de post
  • Cozonacul de post
  • Gogoşi de post, fără lapte
  • Plăcină cu mere de post
  • Colăcei unşi cu miere
  • Cornuleţe de post cu rahat sau dulceaţă
  • Studel cu mere sau prune
  • Chipsuri din fructe