Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este Carobul și cum se gătește această legumă foarte puțin cunoscută

Ce este Carobul și cum se gătește această legumă foarte puțin cunoscută

GALERIE FOTO (2) Ce este carobul

Ai auzit vreodată de o legumă numită carob? Indiferent de răspuns, acest articol te va ajuta cu siguranță să îți dai seama ce este acesta, de fapt, și cum poate fi folosit în bucătărie!

Ce este, de fapt, carobul. Cum se obține

Carobul sau pudra de roșcove, așa cum mai este numit , poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al puterii de cacao. Iată tot ce nu știai despre acest aliment și cum se poate el găti.

Roșcovul sau carobul este un arbore ornamental, dar care face fructe comestibile. Acestea cresc sub forma unor păstăi, iar ele prin măcinare, sau mai bine zis prin măcinarea boabelor formează o pudră ce poate înlocui succes pudra de cacao.

Carobul este originar din Spania, Italia sau Maroc și poate fi găsit până în Iran. De asemenea,  acesta crește cu succes și în țări cu climă temperată, cum este România. Pentru a se coace fructele au nevoie de un an complet.

Pudra de roșcove este o sursă importantă de proteine vegetale și gustul acestuia poate să ne reamintească de caramel.

Cum putem să folosim carobul în bucătărie, zilnic

Un lucru foarte interesant despre pudra de roșcove este că poate înlocui cu succes atât cafeaua, cât și pudra de cacao. Acest lucru poate fi unul benefic mai ales în cazul copiilor, pentru că pudra de cacao nu este recomandată decât după vârsta de trei ani deoarece conține cofeină. O cană de lapte cu pudră de carob este delicioasă și nici nu necesită zahăr pentru că această pudră este deja dulce.

Majoritatea rețetelor cu carob sunt deserturi, pentru că el are un gust dulce natural ce se combină perfect în astfel de alimente. Astfel, putem folosi ca robul inclusiv în cerealele de dimineață, alături de lapte. Putem să o folosim și în smoothie-uri cu iaurt sau cu lapte vegetal și vom avea acel gust de ciocolată sau caramel.

Putem găti din carob și o budincă delicioasă din lapte de migdale, cu pudră de caro și perle de tapioca sau griș. Putem folosi carob la orice prăjitură ce conține cacao pentru a o înlocui și putem face niște negrese delicioase cu acesta!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: