Redactia.ro
Home » Știri » 4 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua Înălțării Domnului

4 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua Înălțării Domnului

4 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua Înălțării Domnului

4 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua Înălțării Domnului. Este una dintre cele mai importante sărbători ale creșinilor ortodocși. În această zi de sărbătoare, sunt câteva lucruri pe care oamenii nu trebuie să le facă. Află care sunt cele 10 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua de Înălțare.

4 lucruri pe care e bine să le dai de pomană în ziua Înălțării Domnului

Înălțarea Domnului are loc după 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos și este trecută în calendarul ortodox cu cruce roșie. Mai mult, este una dintre puținele festivități religioase care are dată schimbătoare, dar pică întotdeauna într-o zi de joi. Tot în această zi este pomenită și Ziua Eroilor, zi consacrată pentru pomenirea tuturor românilor care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării și a neamului, dar și în numele libertății, credinței, dreptății pe Pământ.

Pe 10 iunie este cinstit și Sfântul Mucenic Timotei, episcopul Prusiei, care a trăit în timpul împăratului Iulian Apostatul și a murit la în 362, după ce i-a fost tăiat capul. Înălțarea Domnului este ultima zi în care Iisus Hristos s-a arătat ca om, după ce a stat 40 de zile pe Pământ, și cea în care s-a înălțat la Ceruri și șade de-a dreapta Tatălui.„La dreapta Sa în ceruri, deasupra oricărui principat și oricărei puteri, stăpâniri și domnii și deasupra oricărui nume rostit nu numai în lumea aceasta, ci și în aceea care va veni” (Efeseni 1,20-21).

În această zi se spune că nu este bine să te superi și să eviți orice fel de supărare. Mai mult, tradiția amintește că nu este bine să le faci necazuri oamenilor. Totodată, sărbătoarea este una de împăcare, de reconciliere cu prietenii și rudele. Este foarte important să domine veselia, iar necazurile și ghinioanele vor fi ținute în felul acesta departe. În ziua Înălţării Domnului alimentele recomandate pentru a fi împărţite sunt pâine, brânză, ceapă verde şi rachiu.

Rugăciunea dedicată Înălţării Domnului

În ziua în care sărbătorim Înălţarea Domnului, unul dintre cele mai importante lucruri pe care creştinii le fac este acela de a spune o rugăciune. Cea care se spune de Înălţarea Domnului este una dintre cele mai frumoase, profunde şi puternice rugăciuni, astfel că vă invităm şi pe voi să rostiţi rugăciunea închinată sărbătorii Înălţării Domnului, potrivit site-ului despreortodoxie.ro.

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică! Goneşte de la noi, ticăloşii, gândurile rele care ne tulbură, căci ştii, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi.

Vindecă rănile noastre sufleteşti şi luminează ochii cugetelor noastre! Tu ştii că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii. Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălţăm cugetele şi simţirile noastre la cer, pentru a ne împărtăşi şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: